Så meget betyder din kropsholdning for din sundhed

Sundhed er et begreb der ikke kan puttes i en kasse, der kun indeholder hvad du spiser, hvor meget du bevæger dig, hvor meget du drikker og alle de klassiske ting. Det handler om meget mere end det. Det handler også om hvordan du sover om natten og ikke mindst hvordan din kropsholdning er. En af de helt store syndere i forhold til helbredet er nemlig dårlig ryg, som rammer tusindvis af danskere hvert eneste år.

Dårlig ryg kan komme af mange ting, det kan være for meget træning, forkerte bevægelser, overanstrengelser og lignende. En af de hyppigste årsager til dårlig ryg er inaktivitet og forkerte arbejdsstillinger. Som vi har skrevet om her på siden, så kan man afhjælpe en stor del af problemet med hæve sænkeborde, så man kommer op og stå i løbet af dagen, og ikke kun sidder ned fra 8 til 16.

Det ændrer dog ikke ved, at langt de fleste med et kontorjob af den ene eller anden slags sidder ned det meste af dagen. Derfor er det også vigtigt, at man sidder så godt som overhovedet muligt. Sidder man i en dårlig kontorstol, er der nemlig også en stor sandsynlighed for at man har en dårlig kropsholdning og at man sidder og ”falder sammen”, hvilket er hårdt for ryggen.

En god kontorstol er en der kan tilpasses til den enkelte bruger. Forskellige mennesker har forskellige behov, og netop derfor er det vigtigt ikke at købe en standardstol uden muligheder for at indstille den. Du kan læse meget mere om hvordan du indstiller en kontorstol, og hvad du skal være opmærksom på, når du køber en her.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at en rigtig god kontorstol også koster mere end en dårlig gør det. Det er dog penge der er givet rigtig godt ud, ikke mindst fra en arbejdsgivers synspunkt. Sygefravær er en af de helt store udgifter for mange danske arbejdsgivere, og kan man spare bare et par enkelte sygedage, ved at sikre sine ansatte en bedre siddestilling, er den investering meget hurtig givet godt ud.

En bedre kropsholdning hænger ikke kun sammen med din ryg, men er også med til at sikre, at du ikke får nakkesmerter, som ellers typisk rammer mere end halvdelen af os danskere i løbet af nogle år, nogle i værre grad end andre.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *