Sådan undgår man paradentose

Paradentose er en tandkødssygdom, der opstår ved, at skadelige bakterier ødelægger tandkødet og knoglen, som tanden sidder fast i. Hvis denne sygdom ikke behandles, så kan man risikere, at tanden bliver løs og falder ud. Derfor er det en god grund til at være opmærksom på symptomerne. Du kan læse mere om paradentose her.

Hold øje med disse symptomer

Paradentose udvikler sig i stadier, og derfor er det en god idé at være opmærksom på symptomerne, så du kan komme tidligt i behandling og undgå tandtab.

Rødt tandkød
Siden paradentose er en tandkødssygdom, så er det især ændringer af tandkødet, som du bør være opmærksom på. Tandkødet sidder normalt ”stramt” om tænderne og er lyserød, og hvis dette ændrer sig, så kan det være et symptom. Hvis dit tandkød bliver blødere omkring en eller flere tænder, så bør du børste ekstra grundigt dette sted med en blød tandbørste. Derudover så bliver tandkødet også rødt på grund af de dårlige bakterier. Dette er det første stadie for paradentose. Du bør derfor være ekstra opmærksom på tandbørstningen og gerne bruge tandtråd to gange om dagen.

Mellemrum mellem tænderne
Hvis du kommer ud for, at der opstår nye mellemrum mellem dine tænder, eller at dine tænder har rykket sig, så bør du søge vejledning hos din tandlæge med det samme.

Løse tænder
Hvis du oplever, at dine tænder begynder at blive løse, så bør du kontakte din tandlæge med det samme, da dette er et meget alvorligt symptom på paradentose.  

Behandling af paradentose

Hvis du oplever en af de ovenstående symptomer, så bør du kontakte din tandlæge, fordi hvis sygdommen opdages i tide, så kan den ofte behandles, og chancen for tandtab bliver mindre.

Har du problemer med paradentose, og bor du i Odder eller i omegnen, såsom Breder, Malling og Samsø, så kan du få paradentosebehandling hos Tandlæge Bente Canter og få rådgivning om din daglige tandpleje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *