Sådan gør du sund kost til en del af hverdagen

Det fleste ved, at man skal spise sundt og få rigeligt med motion for at passe bedst muligt på sig selv. Men hvordan får man egentlig sneget salaten og frugten ind i sit daglige indtag? Læs med her og få et par fif med på vejen. 

  • Er du ligesom så mange andre løbet sur i den daglige leverpostejsmad, eller falder du alt for ofte i fastfoodfælden, når frokosten på arbejdet skal klares? Så tal med din chef om at få indført en frokostordning, så hele arbejdspladsen er sikret sund og næringsrig kost hver eneste dag. Du kan jo forsøge at overtale chefen ved at henvise til den øgede koncentration hos medarbejderne og de færre sygedage, som den sundere kost sikkert vil medføre. Le menu leverer gerne lækker og sund mad ud af huset.
  • Gør det til vane at spise et stykke frugt på et bestemt tidspunkt af dagen. Hvis du for eksempel spiser et æble sammen med din havregryn og morgenkaffe hver dag, bliver det hurtigt gjort til en vane.
  • En anden måde at få sneget ekstra frugt og grønt ind i hverdagen på er ved at lave smoothies eller endda investere i en juicer. For mange glider de sunde sager lettere ned, hvis de serveres i flydende form. Du kan starte med at booste dit immunforsvar med en juice bestående af ingefær, gulerod og citron. Eller du kan finde masser af inspiration på nettet, hvis du mangler ideer til, hvilke ingredienser der skal i.
  • Når du planlægger aftensmaden, så tænk gerne i, hvilken salat der kunne gøre sig godt til. Hvis du spiser salat til aftensmad hver dag, vil du også skulle lave mindre kød, da der automatisk vil blive spist mindre af det, når salaten pludselig optager en del af pladsen. De frosne grøntsager kan virke som en måde at springe over, hvor gærdet er lavest, men faktisk indeholder de også en masse gode vitaminer og mineraler. Så vær ikke bange for at bruge dem, hvis overskuddet ikke er til andet. Som tilbehør til salaten kan grøntsager også tilberedes på mange forskellige måder for at variere dem bedst muligt. Prøv dig frem med både bagning, kogning, dampning og stegning, og kast dig også gerne ud i nye krydderier. Så bliver det ekstra indtag af frugt og grønt pludselig gjort til en rejse fyldt med spændende smagsoplevelser og ikke en sur pligt.
  • Sommeren er godt på vej, og denne årstid byder på en masse skønne og sunde snacks. Tænk bare på friske grønne ærter, nye kartofler, sprøde asparges eller røde jordbær med fløde. Så er det bare med at udnytte, at det, der smager godt, også er sundt.
  • Hvis det er svært at snige grøntsager ind i aftensmaden, kan du hurtigt få det til at glide nemmere ned ved at rive det. Man lægger nærmest ikke mærke til grøntsager som gulerod og squash i kødsaucer, wokretter eller frikadeller, hvis de først har fået en tur på rivejernet.