Så stor betydning har din seng for nattesøvnen

Hvor stor betydning har ens seng egentlig for nattesøvnen?

Valget af seng kan være en svær beslutning, da markedet for senge er enorm. 

Vi mennesker bruger meget af vores liv i sengen. Det er faktisk en tredjedel af vores liv vi bruger i sengen, da søvn har en afgørende betydning for kroppens genopbygning. Derfor er det vigtigt at vælge den helt rigtige seng- og madras. Kvaliteten af ens søvn påvirker ens liv på mange måder. Hvis man sover dårligt om natten, går det ud over hele ens dag. Man vil komme til at føle sig konstant drænet for energi, og det kan både påvirke immunforsvar og kognitive funktioner som hukommelse og indlæring. Til gengæld, hvis man sover godt om natten, vil ens hverdag være fyldt med energi, da søvn styrker både ens krop og sind, fordi dannelse af væksthormoner stiger under dyb søvn og mængden af stresshormoner falder, hvilket samtidig forbedrer ens livskvalitet.

En god søvn kan altså være altafgørende for om vi trives og har det godt, præcis lige som sund kost og motion. Man skal gøre søvnen til en nydelse, og noget man ser frem til. Det kan her hjælpe at have en god seng, der passer lige netop til dine søvnbehov. De fleste har oplevet en nat med dårlig søvn og ved, hvordan det kan påvirker humør, koncentration og ydeevne. 

Det er afgørende for kvaliteten af din søvn, at din seng er helt perfekt og passer til dig. Det bedste, du kan gøre for din nattesøvn, er derfor at investere i en ordentlig seng. En seng af høj kvalitet kan naturligvis være dyr, men ved at tage et lån, behøver du ikke at gå på kompromis. 

Hvilken type seng skal man vælge?

Den perfekte seng afhænger af, hvad ens kropsvægt er. Hvis man ikke er specielt høj og lidt til den runde side, vil man typisk have behov for en hårdere madras, i forhold til en person, der er høj og slank, der vil have mest nytte af en blødere madras. 

Man skal have fokus på kvaliteten af fjedrene i ens madras. Det er anbefalet, at man vælger en seng med pocketfjedre, som er inddelt i komfortzoner. Denne type er mere fleksibel og elastisk.

Pocketfjedrene tager højde for ens vægt og liggeposition og støtter en på de punkter, man har mest brug for.

Det er også vigtigt at finde den rette topmadras. Det er den ens krop vil have kontakt med natten igennem.

Her er de to mest anbefalede topmadrasser; En ved navn Latex og en anden ved navn Memory skum. 

Latex, er udviklet af gummitræer og skaber derfor en type topmadras med en god fasthed. Her vil man få en god støtte, og samtidig er madrassen meget trykaflastende. Den er både allergi-venlig og åndbart, hvilket gør at materialet ikke bliver påvirket af ens kropsvarme. Den vil derfor også være behagelig at sove på om sommeren. 

Memory skum justerer sig efter ens kropsvægt og former sig samtidig med kroppens facon, ved hjælp af kroppens egen varme. Den bliver blødere, når den bliver varmet op af kroppen, hvilket gør at kroppen synker en smule ned i madrassen i de områder, hvor der er ekstra belastning. Denne type madras vil være en fordel for folk med rygproblemer. 

Hvad kan en forkert seng føre til? 

En dårlig seng kan føre til træthed, uoplagthed, manglende energi, hovedpine, ondt i ryggen og mange andre følger. 

Hvis man i forvejen har rygproblemer, kan en forkert seng forværre dem. Rygproblemer er noget som hver tredje voksen dansker døjer med. Smerter eller ubehag i ryg er et af de hyppigste årsager til nedsat arbejdsevne og sygefravær. Der skal derfor være mere fokus på valg af seng grundet de mange følgere en dårlig seng kan give en. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *