Hvis du har børn, er der en god chance for, at du har en stor trampolin stående i haven. Du har formentlig også bandet det store monstrum langt væk flere gange, men faktisk kan trampolinen sagtens blive en god ven. Du kan nemlig bruge den som træningsredskab og få en både sjov og udfordrende træning ud af det.
Alle kan være med
Du kan nemlig sagtens få pulsen op, når du hopper løs på trampolinen – og den er især et oplagt sted at starte, hvis du føler dig lidt tung. I modsætning til ved for eksempel løb, er tyngde nemlig ikke en hindring på trampolinen. Du styrer fuldstændigt selv, hvor højt du hopper, og du kan altid tilpasse træningen til dit eget niveau. Du vil dog opleve, at du meget hurtigt bliver mere tryg ved trampolinen og lærer dine egne styrker og svagheder at kende.
Trampolinen styrker især din core-muskulatur, og du skal sørge for at spænde op, når du lander, så du ikke får hårde stød op gennem kroppen. På den måde skåner du dine led, og i modsætning til for eksempel løb, er trampolintræning derfor meget mild mod din krop og dine led. Det er samtidig en fordel, at du laver meget forskellige bevægelser på trampolinen, så risikoen for overbelastning er minimal.
Husk pĂĄ sikkerheden
Der kan dog selvfølgelig også ske uheld på en trampolin, så der er et par ting, du skal huske på, før du kaster dig over træningen. Før det første bør du altid være alene på trampolinen, når du træner. Der er stor risiko for at blive ”stemplet”, hvis man er flere, der hopper ad gangen, og det kan nemt føre til forkerte landinger og skader.
For det andet kan det godt betale sig at investere i et sikkerhedsnet, hvis I ikke allerede har sådan et. Her skal du dog huske på, at du ikke bare kan hoppe vildere, fordi du har et net – pas med andre ord på med at bruge det som en falsk tryghed.
Du bør også passe på med at lave øvelser, der er for svære til dig. Vær især forsigtig med saltoer og lignende, hvor du kan komme meget alvorligt til skade, hvis du lander forkert.