Ftalater kan stadig være et problem

For en række år tilbage var ftalater et meget stort problem, når det kom til legetøj til børn, og meget andet plastisk vi fik indenfor dørene i vores hjem. De sidste 10 år er det dog mere eller mindre forsvundet ud af vores produkter, og det er ikke længere et stort problem. Der er dog en ting, der er en lille bombe under problemet, og det er den hastigt stigende internethandel fra Kina og andre asiatiske markeder.

De senere år er der nærmest sket en eksplosion i handlen med sider som Aliexpress, wish, alibaba og Ebay. Her kan man finde absolut alt hvad hjertet begærer, vel og mærke til priser, der nærmest er en brøkdel af hvad de koster her. Mange af produkterne er ganske glimrende og kvaliteten er høj – men mange af dem er IKKE.

På eksempelvis Ebay er det stort set ikke reguleret på nogen måde, hvad der bliver solgt, da det ofte er private personer, der sælger varer, og de derfor ikke er underlagt de samme kontroller og lignende. Samtidig er der også nogle væsentlig andre regler i eksempelvis Kina, når det kommer til fremstillingen af plastiklegetøj.

Køb på dansk eller europæiske hjemmesider.

Skal du købe legetøj til dine børn, kan det derfor være en dårlig ide at gøre det, hvor det at absolut billigst. Små børn putter ting i munden, og derfor er det en rigtig god ide at købe økologisk legetøj, hvor man er sikker på, der ikke er en masse giftige stoffer er. Køb derfor fra danske eller europæiske hjemmesider, hvor kravene er strengere og mere kontrolleret. Så er der så meget andet, du kan købe fra østen.

Derfor er ftalater farlige

Ftalater er noget der bruges, når PVC plastik skal gøres blødt. Det er et stof der er meget hormonsforstyrrende og kan være skadeligt i forhold til forplantningsevnen. Det er med andre ord meget giftigt, og det er ikke uden grund at det er blevet komplet forbudt at bruge i forbindelse med fremstilling af legetøj. Det er er dog desværre ikke altid at det bliver overholdt, og der dukker jævnligt tilfælde op med plast der indeholder ftalater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *