Få et sundt indeklima i hjemmet

Et dårligt indeklima kan have afgørende indflydelse på vores helbred. Derfor er det vigtigt at gøre en indsats for at fastholde et sundt indeklima i hjemmet. Heldigvis kan små tiltag gøre en stor forskel. Her får du tre simple råd, der kan hjælpe dig med at bevare et godt indeklima. 

Luft ud

Først og fremmest er det vigtigt at lufte ud. Udluftning er med til at holde luftfugtigheden nede, ligesom det mindsker bestanden af husstøvmider. Derfor bør du lufte ud i hjemmet i 5-10 minutter tre gange om dagen. Sørg for at lave gennemtræk, så luftudskiftningen bliver så stor som mulig. Gør det for eksempel mens du er i bad om morgenen, lige når du kommer hjem fra arbejde, og mens du børster tænder om aftenen. På den måde bliver udluftningen en helt naturlig del af hverdagen. Luft gerne ekstra ud, hvis du for eksempel har stearinlys tændt her i jule- og vinterperioden. 

Hvis du ikke allerede har udsugning på dit badeværelse så bør du få det hurtigst muligt. Når man går i bad kommer der rigtig meget fugt. Dette kommer ud i resten af huset, hvis man ikke har udsugning eller ikke får luftet godt ud, og dette giver et rigtig dårligt indeklima.

Gør rent 

For at sikre et godt og sundt indeklima, skal hjemmet også holdes rent. Du bør støvsuge mindst en gang i ugen – gerne to, hvis der er kæledyr i hjemmet. Derudover bør alle overflader tørres af jævnligt, ellers samler der sig hurtigt støv.

Vælg parfumefrit

Sidst, men ikke mindst, bør du gå efter parfumefri produkter. Køb vaskepulver, skyllemiddel, sæbe og opvaskemiddel, som ikke indeholder. Disse kan påvirke indeklimaet og genere følsomme luftveje, men de kan også forårsage allergisk kontakteksem, især hvis partiklerne er sidder i tøjet. Når du vælger produkter uden parfume, er du desuden med til at mindske belastningen af miljø og natur, hvor overskydende sæberester typisk ender.