Efterskole: Derfor bør du som forælder sige ja

Har du en søn eller en datter, der overvejer at tage på efterskole i 8., 9. eller 10. klasse, så bør du som forælder nok ikke være helt afvisende. Der er nemlig rigtig mange fordele ved at sende sit barn afsted på en idrætsefterskole, da der er flere grunde til, at dit barn får et helt vidunderligt og uforglemmeligt år på sin efterskole – og disse grunde bør du som forælder tage i betragtning, inden du siger nej.

 

Masser af sport og motion

En af de helt store fordele ved at vælge en idrætsefterskole er naturligvis muligheden for at dyrke sport og motion. Dyrker dit barn i forvejen en sport, som barnet er optaget af – f.eks. håndbold eller fodbold, får barnet rig mulighed for at blive bedre ved at træne flere gange om ugen på sin skole. På de fleste idrætsefterskoler er der tilknyttet professionelle trænere, der ønsker at skabe de bedste udviklingsrammer for netop dit barn. På en idrætsefterskole bliver dit barn altså både udfordret fysisk og mentalt, og dit barn vil føle sig i centrum under hele opholdet sammen med sine nye venner og veninder.

 

Et fantastisk fællesskab

På alle efterskoler og idrætsefterskoler arbejdes der hårdt på, at der skal dannes et godt fællesskab mellem elever og lærere. For de fleste børn er efterskolen en positiv social oplevelse, der får dem til at tro mere på sig selv og kommunikere bedre blandt andre. Siger man ja tak til efterskole, siger man også ja tak til nye bekendtskaber, godt samarbejde og masser af socialt sammenværd. Når man er sammen med andre mennesker 24 timer i døgnet, vil man hurtigt binde sig og få tætte venskaber.

 

Personlig udvikling

En efterskole bidrager til masser af personlig udvikling, og dit barn vil modnes under opholdet og forhåbentlig være meget bedre til at samarbejde herefter. På en efterskole lærer dit barn at blive en bedre udgave af sig selv, og barnet vil lære at stå på egne ben.

 

Efterskole Nordjylland

Han Herred Efterskole er en efterskole Nordjylland og bestemt en efterskole, der er værd at tage et kig på, hvis I overvejer at sende jeres barn på efterskole. Læs meget mere om efterskolen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *