4 tips til vinter-ridning

Ridning er i top 10 over de mest populære idrætter i Danmark. Dansk Ride Forbund kan prale med over 70.000 medlemmer, og tallet har siden 2014 været stødt stigende. Selvom det er en sportsgren som blomstrer mest i sommersæsonen, sĂĄ er der ogsĂĄ mange som vælger at holde ridningen ved lige igennem hele ĂĄret. Der er dog forskel pĂĄ, hvordan man skal forberede sig pĂĄ en ride time om sommeren, sammenlignet med om vinteren. Vi har samlet nogle tips til, hvordan du bedst forbereder dig til en ride time i vintersæsonen. 

1.   UndgĂĄ at fĂĄ kolde fødder 

Der er næsten ikke noget værre end at fĂĄ kolde fødder, og miste følelsen i dem pĂĄ grund af kulden. Det føles næsten som en umulighed at fĂĄ dem varme igen, og ikke mindst føles alt som en umulighed, hvis følelsen forsvinder. Derfor er det en god ide, at sørge for noget varmt fodtøj. Mange ryttere anskaffer sig termostøvler til vintersæsonen, for at undgĂĄ kolde fødder. 

2.   Varm beklædning 

Det er ikke kun fødderne som skal holdes varme. Det skal hovedet og resten af kroppen ogsĂĄ. Kroppen har en tendens til at forsvinde gennem hovedet, derfor er det en fordel at have en hue med øreklapper pĂĄ. 

Kropsbeklædningen skal ogsĂĄ være varm. Det er en god ide at sørge for termobeklædning og ikke mindst termohandsker ogsĂĄ. Hvad angĂĄr jakke, er det en god ide at anskaffe sig en jakke af dun. 

3.   Pauser

En anden god mĂĄde at holde varmen pĂĄ, er ved at tage nogle pauser under rideturen. Tag en kort pause indimellem, hvor du fĂĄr noget varmt at drikke. Det kan hjælpe med, at kropstemperaturen ikke daler alt for meget. 

4.   Reflekser

Udover at holde varmen, sĂĄ er der ogsĂĄ andre faktorer, som du skal være opmærksom pĂĄ, nĂĄr du ridder i vintersæsonen. Der er mange flere timer i mørke om vinteren, hvorfor du kan risikere at komme til at ride mens det er mørkt. Derfor er det vigtigt at sørge for at være synlig, som du let kan sørge for ved at anskaffe dig nogle reflekser til rideturen. 

Hvis du er en af dem, som ikke kun foretrækker at ride selv, men ogsĂĄ gĂĄr op i sportsgrenen, ved at følge med i stævner i udlandet, sĂĄ er der mange mĂĄder, hvorpĂĄ du kan følge med. Det er desværre ikke mange kanaler herhjemme, som viser de fleste ridestævner. Du kan derfor med fordel overveje andre valgmuligheder, zibrasporter en af dem. Zibrasport er et online sportscommunity, som giver adgang til alt fra blogs, podcasts, dokumentarer, interviews til fora og meget mere. Du kan via zibrasport hele tiden kommunikerer med andre entusiaster, og derudover hele tiden holde dig opdateret. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *