Vil du have mere energi – Start med god søvn

Vil du gerne have endnu mere liv i dit liv, energi til arbejdet, energi til dit parforhold, energi til dine børn og familie, energi til at træne og spise sundt og energi til at kunne træffe de rette og sunde beslutning for dit liv? Så starter det hele med en god søvn og den gode søvn kommer ikke bare ind af døren, det er et aktivt valg du skal tage om at sove bedre og så skal du sætte dig ind i hvordan du opnår den gode søvn hver nat.

Drop kaffe og energidrik sidst på dagen

Rigtig mange drikker kaffe og energidrik for at holde sig igang og for at få ekstra energi. En af de store fejl for mange er dog at de også tager en aftenkaffe eller en energidrik sidst på dagen og derved har alt for meget energi i kroppen når de skal til at sove. Det betyder at når de ligger sig ind i sengen og skal til at sove så kan øjnene ikke falde i og de ligger i stedet og kigger i deres telefoner og tablets og kigger på diverse sociale medier. Det er dobbelt op på dårligt, energidrikken og kaffen gør at du ikke kan sove samtidig med at det kunstige lys fra din mobil provokere dine øjne og din hjerne holder sig igang på de sociale medier. Stop med at drikke kaffe og energidrik efter klokken 14:00, hav aldrig din mobil eller tablet med i seng.

Sørg for rummet har den rette temperatur

Du kender sikkert det at du kommer ind til et soveværelse som er lettere afkølet og friskt i duften, der er blevet luftet ud og gjort rent, der er nyt sengetøj på, hvem kan ikke sove godt i sådan et rum. Du kan også anskaffe dig et par mørklægningsgardiner som giver total mørke i hele rummet, her bliver du ikke generet af gadelys eller andet som står og irritere din nattesøvn. Sørg også for tit også ofte at vaske dit sengetøj og hold din seng ren, man sover bare bedre i en god og ren seng.

Gå ikke på kompromis med seng og madrasser

Næste gang du skal ud og købe ny seng, så gå ikke på kompromis, det er vigtigt at du får en god seng som passer til dig, madrassen skal ikke være for hård eller blød, den skal passe til dig. Det vigtigste er at sengen passer således at når du ligger ned på siden, så synker skuldre og hofte ned, på den måde er rygsøjlen helt plan og det er optimalt for din ryg. På denne side kan du finde test af elevationssenge og test af topmadrasser, her kan du hurtigt danne dig et overblik over hvad du bør gå efter og hvad der passer til dine behov.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *