Vær sikker på at dit køleskab og fryser har den rette temperatur

De fleste husstande i Danmark har mindst en fryser og et køleskab. Derfor er det vigtigt at sørge for, at temperaturen er den rette. Den forkerte temperatur kan nemlig have konsekvenser for holdbarheden på dine madvarer.

Hvis dit køleskab ikke fungerer optimalt, kan det gå udover temperaturen, hvilket kan føre til dårlig mad, vand i køleskabet og dyre elregninger. Det samme gælder for din fryser.

Den anbefalede temperatur for køleskabe er mellem 3-5 plusgrader. Det anbefales dog at indstille den på 3 plusgrader, da flere køleskabe er lidt upræcise, og køleskabet kan ende med at blive for varmt, hvis det indstilles til 5 plusgrader.

For at en fryser har den anbefalede temperatur, skal den indstilles til 18 minusgrader. Den temperatur er med til at sikre holdbarheden på dine fødevarer. Er temperaturen forkert, kan du ikke blot risikere at dine fødevarer bliver opbevaret forkert, men det kan også være med til at øge din elregning markant

 

Vedligeholdelse og reparation af din fryser og dit køleskab

Ved at sørge for at vedligeholde din fryser og dit køleskab, kan du forlænge levetiden på disse.

Afrimning af din fryser kan være nødvendigt i ny og næ. Dog ved hyppig rengøring, kan du undgå at skulle gøre det for ofte, og det gør også afrimningen nemmere. På den måde sikrer du også samtidig at dine frostvarer bliver opbevaret hygiejnisk.

 

For at vedligeholde dit køleskab, kan du jævnligt sikre dig at temperaturen ikke overstiger 5 plusgrader. Dette kan du gøre ved at lade et glas vand stå i køleskabet natten over, og dagen efter tjekke at temperaturen ikke overstiger de 5. Så er du sikker på at dine madvarer bliver opbevaret i korrekt temperatur.

 

Er uheldet ude?

Hvis uheldet er ude, og din fryser eller køleskab ikke vil køle som det skal, kan det være nødvendigt med en reparation af fryseren eller køleskabet. Det er nemlig ikke ens betydende med at du skal købe nyt, bare fordi de ikke virker. Hvis ikke du selv kan spotte fejlen, kan du eventuelt hente hjælp hos CJ Hvidevareservice som reparerer hvidevarer i Aarhus og Randers samt store dele af det øvrige Østjylland. De kan hjælpe dig med bl.a. køleskab reparation og meget andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *