Trivsel: har du svært ved at overskue hverdagen på grund af hovedpine?

Det kan være svært at komme gennem en normal hverdag, hvis man konstant eller meget ofte lider af hovedpine. En trykken i hovedet, der hele tiden generer, hamrer og borer, kan få de fleste til at miste koncentrationen og blive træt hurtigere, end hvis man ikke lider af hovedpine. Oplever du dagligt eller meget ofte at du ikke kan overskue hverdagen, fordi du lider af den ene eller anden form for hovedpine, bør du læse med her.

 

Gør, hvad du kan, for at lindre smerten

Ofte ved man bedst selv, hvad der skal til for at lindre smerten en smule. Har du behov for at lukke øjnene et øjeblik? Trænger du til en lur? Har du brug for frisk luft? Kan en kold klud på panden få smerten til at aftage lidt? Vi har alle forskellige behov, og derfor er det forskelligt, hvordan vi kommer af med smerten. Gør, hvad du har behov for, også selvom det vil påvirke dit arbejde – husk på, at din sundhed kommer før alt andet, for din krop skulle jo gerne være dit hjem i mange år fremadrettet.

 

Stræk ud og lav øvelser mod spændingshovedpine

Hvis du lider af spændingshovedpine, findes der mange gode øvelser, der kan afhjælpe smerten. Snak eventuelt med en fysioterapeut for at få de udstrækningsøvelser, der kan påvirke det område, hvor du er spændt op, og som giver dig hovedpine.

 

Opsøg hjælp mod migræne

Hvis du lider af migræne, ved du, hvor slemt man kan få det. Dagligdagsting som skarpt lys og høje lyde kan blive ulideligt og forværre smerten, og sommetider kan man ikke andet end blot at ligge i sengen med lukkede øjne. Mange i Danmark lider af migræne, og der er derfor lavet en del forskning i det. Hvorfor får man migræne? Det kan du læse mere om, så du kan blive klogere på, hvordan du kan afhjælpe det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *