Top 5 sportsgrene, der forbrænder flest kalorier

De fleste dyrker sport for at holde sig i form. Der er selvfølgelig også et sjovt aspekt af sportsgrenen, hvor du faktisk nyder at dyrke netop din sportsgren. Du ville dog næppe fortsætte, hvis sportsgrenen af en eller anden grund gjorde dig mere usund. Hvis dit hovedfokus ligger i at have det sjovt, er en sport som trampolin interessant. Her bestemmer du selv reglerne, hvis du har en trampolin derhjemme, og du kan gøre, hvad end du finder sjovest – du kan dog optimere det sunde aspekt ved at skaffe firkantede trampoliner. De giver bedre springkraft (de bruges b.la. til OL).

Hvis du har fokus på sundheden:

Hvis du derimod gerne vil forbrænde så mange kalorier som muligt, skal du i gang med disse sportsgrene:

  • Sportsgrenen, der forbrænder flest kalorier, er løb (900 til 1500 kalorier/timen). Der er dog specifikt tale om løb og ikke f.eks. jogging. Du skal gerne op på omkring 12km/t for at få en ordentlig forbrænding. Løb er en konstant aktivitet. Derudover bruger løb flere kropsdele, end du måske regner med: lår, læg, ankler, balder, mave og ryg.
  • Næstefter har vi fodbold, der forbrænder ca. 900 til 1400 kalorier/timen. Her bevæger du dig også næsten hele tiden, da du skal stå rigtigt på banen. Du laver også mange hurtige bevægelser og spurte, hvilket forbrænder meget.
  • En måske overraskende aktivitet er at finde på 3. pladsen: Sjipning. Sjipning forbrænder 700 til 1100 kalorier/timen, da du hele tiden er i et højintensivt stadie.
  • I de mere aktive kampsportsgrene forbrænder du mellem 700 og 1100 kalorier/timen. Her bruger du hele kroppen – også på nye måder, hvilket forbrænder mere.
  • Dernæst er der ishockey, hvilket forbrænder 650 til 900 kalorier/timen. Ligesom i fodbold er du altid i bevægelse – og næsten altid i spurt fra den ene ende til den anden.