Tips til en mere varieret arbejdsdag

En varieret arbejdsdag behøver ikke kun at handle om de opgaver du får givet. Det kan også handle om, at du skal variere den måde din krop bevæger sig på i løbet af dagen. Rigtigt mange danskere har et job, hvor de sidder stille ved et skrivebord hele dagen. Har du selv det? Hvis du har, tænker du så over at få bevæget dig i løbet af dagen, eller på at ændre din holdning? Her kommer to tips til at få variation ind i hverdagen.

Bevægelse

Sæt fokus på motion i arbejdstiden. Det behøver ikke at være en tur på motionscyklen, men det handler blot om at bevæge sig rundt på arbejdspladsen. Måske tage frokosten med udenfor, eller gå hen til en kaffemaskine, der er lidt længere væk end normalt. Du kan også vælge toilettet, der er i den anden ende af gangen eller bygningen. Du kan også vælge at holde en lille pause bare for at rejse dig op. Hvis man tænker over det, så er det mange muligheder for at få lidt mere bevægelse ind i løbet af en arbejdsdag.

Hæve sænkebord

Hvis du sidder i en statisk stilling uden mulighed for forandring, så er et hæve sænkebord en god mulighed for forandring. På den måde behøver du nemlig ikke sidde på samme måde hele dagen, og så er du også sikker på at skrivebordet har den rigtige højde. Efter et par timer i stolen kan du med et hæve sænkebord vælge at stå op og arbejde lidt. En anden idé er at stå på knæ på din stol, og ændre højden på bordet, så det passer til den stilling. Så kan du ”vrikke” på stolen mens du arbejder. Det er en lille variation, men det giver den lille forandring, som mange kan have brug for i løbet af en travl hverdag ved skrivebordet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *