Tips til at forbedre din grundform

Har du et stort og helhjertet ønske om at komme i bedre form, så er det et godt udgangspunkt. Og nok den letteste del af arbejdet for også at komme det. For at nå et mål gør tanken det ikke alene. Der må anderledes større energier til.

For at forbedre din nuværende form er der flere veje, du kan vælge at gå. Her er det vigtigt, at du finder den rette vej for dig. Og at du holder ud over en længere periode. God form er ikke noget, du lige får opbygget i en weekend. Indstil dig på, at det bliver hårdt arbejde, og at det kommer til at tage tid.

Tag afsæt der, hvor du er

Når du sætter dig et mål, skal du sikre dig, at det er realistisk. Det kan ikke nytte noget, at du tilmelder dig byens kommende maratonløb, hvis du aldrig har løbet mere end tre kilometer, og det i øvrigt er flere år siden, du løb sidst. Dit mål er nødt til at ligge inden for din nærmeste udviklingszone, ellers giver det ingen mening. Det kan du læse meget mere om inde på mynewsdesk.dk, hvor der netop er fokus på det der med at lave om på nogle motionsvaner og dermed komme i bedre form.

Sæt dig mindre og realistiske mål til at begynde med, så er chancen for succes størst. Det er de små sejre, der skal bringe dig videre. Skriv dine realistiske mål op, og gå så målrettet efter at nå dem.

Find en motionsform, der passer til dig

Når du skal motionere, er det ikke så vigtigt, om du vælger den ene eller den anden form for bevægelse Bare du gør noget, og så fortsætter med det over længere tid. Det er det. Der er det vigtigste. Hvis du vælger en motionsform, som du bliver træt af i løbet af et par uger, så skal du strakt erstatte den med en anden – frem for helt at holde op med at motionere. Giver du op efter kort tid, kan det være virkelig svært at komme op på hesten igen.

Det kan godt være, at du kommer til at prøve dig lidt frem i forhold til at finde en egnet motionsform, og det er også altid godt at træne på andre måder, end du plejer. Men i princippet bør du finde ”din” sport. Så kan du altid supplere med noget mere af og til. Det er super vigtigt at være i god form. Find dit niveau, og find din favoritsport.