Testosteron-boostere: Findes der nogen som har en effekt?

Der findes et utal af forskellige kosttilskud, som hævder at kunne øge testosteronniveauet i kroppen. De har næsten alle det til fælles, at de kommer i farvestrålende indpakninger og har meget smarte og fancy navne. Spørgsmålet er så bare om disse kosttilskud, som kan købes lovligt, overhovedet kan øge testosteronniveauet eller om det er ren og skær fup og fidus!

Virker de?

Det meget korte svar er desværre nej. Der findes intet kosttilskud som kan øge testosteronniveauet, med mindre, at det specifikt indeholder testosteron. Produkter som på nogen som helst måder indeholder testosteron betegnes er ulovlige at sælge samt besidde herhjemme, hvis man ikke har en recept fra lægen.

De såkaldte “testosteron boostere” indeholder intet andet end aminosyrer, vitaminer, og i sjældne tilfælde beta alanin
Ser man på et kosttilskud som ZMA, som består af zink magnesium og B6-vitamin, så bliver det markedsført som et produkt, der booster testosteronniveauet. Der er lavet mange undersøgelser af ZMA, og ikke en eneste gang, har man kunne påvise en effekt på forsøgsdeltagernes
testosteronniveau. Du kan læse mere om ZMA på Trainsmarter.
Man sparer mange penge ved at holde sig langt væk fra såkaldte testosteron-boostere. Man skal derimod holde sig til kosttilskud, med en god og veldokumenteret effekt som eksempelvis BCAA og kreatin monohydrat.

Det er i øvrigt værd at nævne, at hvis der overhovedet fandtes et kosttilskud, som øgede kroppens testosteronniveau, så ville det kunne udløse mange potentielle bivirkninger som eksempelvis udvikling af kvindeligt brystvæv formindskede testikler samt
Fertilitetsproblemer. Dette skyldes, at kroppens naturlige produktion af testosteron langsomt stopper med at fungere optimalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *