Sommertips til håret

Sommeren er dejlig, men den kan desværre også gøre håret en del mindre medgørligt end normalt. Sved, fugt og varme kan gøre håret svært at sætte, så få den frisure man plejer at lave, til at klatte sammen på hovedet efter 5 minutter. Derfor kan du i denne artikel læse om, hvad du kan stille op med et besværligt sommerhår.

Svedigt hår

Hop ikke i fælden med en ekstra hårvask mere end normalt, bare fordi du kommer hjem fra en lang og svedig cykeltur. Sæt i stedet håret op i en løs knold, når du kommer hjem, og tag en kølig skyller under bruseren. Dup dig let med et håndklæde og tag et kvarter på sengen eller sofaen, hvor din krop og dit hår får mulighed for at lufttørre og køle af.

Allerede efter et par timer vil du opleve, at dit hår er blevet tørt igen, og at svedigt hår den ene dag ikke nødvendigvis er lig med mega fedtet hår den næste. Den løse knold er nyttig, fordi håret stadig får mulighed for at lufttørre ved rødderne, og fordi du bliver mindre tilbøjelig til at røre ved dit hår, og fedte det endnu mere til.

Hvis håret alligevel driller, så er tørshampoo din ven. Sprøjt den ind i hårrødderne med ca. 20 centimeters afstand, og måske længere ned af hårtotterne, forrest i håret ved ansigtet. Lad gerne tørshampooen sidde i minut før du reder det forsigtigt igennem med en bredtakket kam.

Det vigtigste i sommervarmen er at blive ved med at holde igen med sine hårvaske. For hyppig hårvask slider meget på håret, udvasker hårets naturlige olier, hvilket med tiden gør håret endnu mere tilbøjeligt til at fedte. Spar også gerne på shampooen, og hold din balsam langt væk fra hårrødderne.

Solbeskyttelse i sommervarmen

I sommersolen skal du selvfølgelig også solbeskytte dit hår, på samme måde som du beskytter din hud med solcreme. Solcreme kan faktisk sagtens bruges som nødmiddel i håret, hvis du befinder dig på solferien, ingen alternativer har, og vil passe på dit hår i solen.

Ellers findes der rigtig mange gode solprodukter til håret – alt fra leave-in balsammer og hårsprays. Arganolie kan faktisk også beskytte en smule mod solen. Olien indeholder fugtende antioxidanter som både kan beskytte håret før og efter tørt og solskadet hår. Til daglig brug kan du benytte argan olie til at pleje dit hår, og som beskyttelse mod varmen fra en hårtørrer.

Når håret fælder

Du har måske lagt mærke til, at dine lange lokker drysser ud over det hele her i sommerperioden. Du fælder en del mere når vejret er varmt, fordi varmen fra både den bagende sol og fra dit glattejern og hårtørrer, slider på håret. Dette kan være super frustrerende, hvis man går rundt og forsøger at vokse et langt hår hurtigt.

Udover varmen, så kan hårtab for nogle personer også skyldes mangel på B-vitamin. Dette kan især gælde for folk som lever vegetarisk eller som nyder ekstra godt af sommerens grønne råvarer, og samtidig skruer ned for indtag af kød og fisk. Derfor kan det være en fordel at kigge sit vitaminindtag efter i sømmene, eller at forsøge sig med vitaminer specielt til håret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *