Sørg for at du ikke mangler noget når du skal til søs

Hvis du er ejer af en båd eller et skib, så ved du hvor vigtigt det er, at man har alt det nødvendige udstyr, inden man drager ud og sejler. Noget af det vigtigste man kan have med ombord er redningsudstyr, så man er sikker på, at man har hele besætningen med hjem igen når man har været ude og sejle. Det vigtigste af disse redningsredskaber er redningsvesten. Redningsvesten tjener især 2 vigtige formål, og det er derfor vigtigt at hele besætningen er iført en redningsvest. 

Redningsvestens primære formål er at holde personen der bærer den over vande, så de ikke drukner. Derudover har den til formål at gøre skibets øvrige mandskab opmærksom på hvor man ligger. 

Derfor er redningsvest vigtigt

Redningsvesten er især vigtig eftersom det godt kan tage noget tid at får skibet vendt, så man kan samle personen der er faldet over bord op igen. I den tid er der en risiko for, at besætningen taber dig af syne, og redningsaktionen udsættes, og i værste fald bliver fatal. Redningsvestens orange farve er med til at gøre det nemmere for besætningen at finde dig i bølgerne, så de hurtigt kan få dig ombord igen. 

Hvis du gerne vil kigge på et par ekstra redningsveste kan du med fordel tjekke udvalget på marineudstyr.dk ud. Hvis du gerne vil have en lidt mere behagelig redningsvest kan du med fordel overveje at investere i nogle selvoppustelige redningsveste. Disse er både lidt mere behagelige at have på, men fungerer også endnu bedre, hvis man skulle være så uheldig at ende i vandet en dag. 

Oppustelige redningsveste bliver endnu større end almindelige redningsveste, hvilket gør det endnu nemmere for besætningen at finde personen der er faldet over borde igen. 

Andre typer redningsudstyr

Hvis man. har en meget stor båd, kan det også være nødvendigt med andre typer redningsudstyr. Dig er det også altid en god ide at have et tågehorn om bord på sin båd eller skib, så man har en måde at signalere til andre på, hvis man skulle være i den uheldige situation, at man ikke kan komme i kontakt med nogen via radioen. 

Hvis man godt kunne tænke sig at opgradere sine redningsveste til selvoppustelige kan man få fat i nogle veste i god kvalitet til omkring 500 kroner. Man kan altså på den måde overveje om disse ekstra gode veste er pengene værd. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *