Smerter i nakke og ryg? Det er en sag for fysioterapeuter

Smerter i nakke og ryg kan have flere årsager, og uanset hvilken én, der er tale om, så kan en kyndig fysioterapeut som regel hjælpe med at afhjælpe generne. Måske er du interesseret i at høre lidt om, hvad der typisk forårsager disse smerter, og hvilken behandling der er at finde? Her kan du blive en smule klogere på de kedelige, men udbredte smerter i nakke og ryg, og hvordan de kan behandles.

Nakkesmerter er drilske, og terapi er ofte vejen frem

Nakkesmerter vil ofte være forårsaget af en uhensigtsmæssig arbejdsstilling, fx når du bruger dag efter dag foran et skrivebord med hovedet bøjet forover, hvorved du belaster nakken unødigt. Men andre årsager findes også, og de tæller skader voldet ved ulykker eller høj fysisk aktivitet. Behandling kan være fx massage, træningsprogrammer og ledmobilisering, hvor dine leds bevægelighed øges.

Træning vil ofte væren kuren på rygsmerter

En fysioterapeut kan også være værd at opsøge, hvis du har smerter i ryggen. Rygsmerter kan som nakkesmerter enten opstå over lang tid, hvis du belaster ryggen mere, end den kan holde til, eller over kort tid som følge af en idrætsskade eller ulykke. Træning vil ofte være vejen frem, da mange rygsmerter kan holdes stangen med fysisk aktivitet, og her kan en fysioterapeut så hjælpe dig i gang.

Få dine skavanker i bevægeapparatet udredt hos en fysioterapeut

Du kan finde fysioterapeuter landet over, som hjælper dig godt igennem rekonvalescensen – det gælder såvel i hovedstaden som i den anden ende af landet. I Aalborg og Nordjylland i øvrigt kan du hurtigt få kontakt til fysioterapeuter, som kan hjælpe dig med at udrede, om noget er galt med dit bevægeapparat, og hvordan det kan afhjælpes via en blanding af træning og terapeutisk behandling.

Du behøver altså ikke gå og håbe på, at gener forsvinder – fysioterapeuter kommer dem til livs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *