Slip af med din udbrændthed

Det kan være svært at finde tid til sig selv i en hektisk og travl hverdag. At have travlt i en længere periode kan lede til stress og en række farlige livsstilsygdomme. Stress kan defineres på mange måder og udspille sig på flere niveauer. Dog kendetegnes de mest almindelige stresssymptomer ofte ved, at man oplever hukommelsestab, opfarenhed, søvnproblemer og koncentrationsbesvær. Hvis du kender til disse symptomer, så læs med her og få tre gode råd til at få styr på din stress.

Stress er et alment problem

Flere dansker kæmper til dagligt mod stress, hvor der opleves en mangel på ressourcer i forhold til de krav der stilles af dem selv eller fra omverden. Stress kan betegnes som et produkt af en moderne livsstil, hvor det forventes, at vi konstant kan yde vores bedste og er aktive både online og offline i døgnets fireogtyve timer. Det kan være du i en længere periode har ignoreret dine stress-tegn og tilsidesat dine egne behov fremfor andres. Uanset om du selv er grunden til at være stresset eller om det er andres forventninger til dig, så kan det være en god idé at få identificeret, hvornår du oplever at føle dig stresset. Med en større selvbevidsthed om hvad der sætter gang i de farlige stress-symptomer, så bliver det også lettere for dig at slippe af med dem igen.

Step 1: Dyrk mere motion

Når du er udbrændt, kan det være svært at finde tid og motivationen til at passe træningen. Dog er det videnskabeligt bevist, at motion giver større glæde og overskud. Derfor er det værd at genoverveje at få mere bevægelse ind i hverdag. Rigtig mange mennesker glemmer, at træning kan udspille sig på flere måder end blot at tage i fitness. I forlængelse heraf kan en aktiv gå- eller cykeltur også betegnes som motion og være med til at frigive glæde. Alt bevægelse gør noget godt for vores tankemønster, da vi belønner os selv med at have gjort noget godt for vores kroppe. Brug derfor motion som et pusterum, hvor dine tanker kan slippes løs. 

Step 2: Tal med en professionel

Der kan findes flere grunde til at føle sig stresset. Stress kan udspille sig i flere niveauer og i nogle tilfælde sætte gang i farlige livsstilsygdomme. Derfor bør stressede personer også tage hånd om problemet, og finde frem til kernen, som sætter gang i de stressede symptomer. Uanset om du lider af stress, panikangst eller andet, så kan det være en god idé at få talt med en professionel om dine problemer. Gennem en online tidsbestilling kan du skrive eller have et videoopkald med en psykolog, som kan lytte til dine problemer og give dig en række værktøjer til at komme videre.

Step 3: Tag på en rejse

En rejse er noget de fleste forbinder med at slappe af og komme ned i gear. Nogle gange kan hverdagen og de mange to-do lister overtage hele vores liv, hvilket påvirker vi glemmer at gøre noget godt for os selv. Hvis det er længe siden du har sat dig selv i fokus og sat pauseknappen i gang, så få bestilt en rejse og kom væk fra den hverdag. En rejse kan give fornyet energi, når vi trækker stikket og er væk fra hverdagens mange gøremål. Hos rejsepriser.dk kan du finde billige flybilletter og finde rejser til hele verden. Med en rejse kan du få et pusterum og kun tage stilling til dine behov. På en ferie kan du få bedre søvn og få sænket din blodtryk, så du er klar til at tage fat igen på den anden side.