Sanserum har positiv effekt på psykisk syge

Sanserum har efterhånden vist sig at kunne berolige og stimulere sanserne hos mange forskellige patientgrupper. Senest har en psykiatrisk afdeling i Glostrup taget det til sig. Ranplay.dk har et udvalg af forskelligt Snoezle-legetøj, der kan skabe dejlige sanserum.

Snoezelen kommer af en sammentrækning af ordene ”snuffelen” og ”dozelen”, der fra hollandsk betyder at ”snuse” og at ”døse”. Begrebet opstod i Holland i 70’erne og dækker over forskellige midler til at skabe sanserum, som eksempelvis bruges i institutioner til terapeutiske og pædagogiske formål, da de blandt andet kan give afslapning, ro og sanseintegration.

Sanserum har vist sig at have positiv effekt på udviklingshæmmede, demente og psykisk syge. På en psykiatrisk afdeling på Glostrup Hospital har forsøgt sig med at lave sanserum for at berolige deres patienter. I de værste tilfælde må de psykiatriske afdelinger ty til bæltefiksering, men det er et voldsomt indgreb, og derfor har man forsøgt at finde alternativer. Her har blandt andet sanserum været succesfuld ved at kunne berolige patienterne. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Et snoezlen sanserum er et rum, hvor man blandt andet kan blive mødt af lys-sanse-æg, lys-sanse-kugler, lysstjerner og terninger med skiftende farver og lysstyrker, lystønder, som også skifter farver, terapi-bassiner i forskellige farver med bassin-kugler og terapi-kugler i valgfrie farver.

Hvis du vil læse mere om, hvad snoezelen er, så kan du se billeder og læse mere om de forskellige slags snoezel-legetøj på på ranplay.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *