Sæt din træning i system

Motion skal jo helst være lystbetonet. Det er det bare ikke altid. Kniber det af og til med at få nået den mængde træning, som du gerne ville nå i løbet af en uge, så vil det nok være godt for dig at få lagt træningen ind i et ugeskema.

Systematisk træning

Det lyder måske ikke som det mest festlige i verden at skulle motionere efter et bestemt skema. Men får du ikke trænet så regelmæssigt, som du egentlig gerne ville, så kan det være en god løsning for dig.

Det betyder ikke nødvendigvis, at du partout skal træne hver eneste dag. Men hvis du for eksempel træner hver anden eller tredje dag, så giver det noget struktur at have træningen fordelt på nogle bestemte ugedage.

Mere effektiv træning

Hvis du ikke har lagt din træning i system, så kan det være for let for dig at udskyde træningen til næste dag – eller næste igen.

Hvis du nu ved, at du træner den og den sport på den og den ugedag, så er der nok større sandsynlighed for, at du får det gjort, end hvis det er mere casual, hvornår du gør det.

Hvis det kommer til at fungere for dig, så får du nok trænet mere, end du i gennemsnit gør.

Hvad er god træning?

Den gode træning er den, der rykker. Det er den, hvor du får rørt nogle muskler, som du ikke får rørt i hverdagen. Det er også den, hvor du får en bedre kondition, fordi du får en højere puls.

Hvordan du gør det bedst, afhænger af, hvilken form for sport, du dyrker.

Det er vigtigt med regelmæssig motion, og det er vigtigt med variation. Desuden er det bedst, hvis du træner med mindst en dags pause imellem.

Glem ikke den gode kost

Det er selvfølgelig ikke ligegyldigt, hvilken kost du indtager. Den har en meget vigtig rolle at spille i forhold til at lykkes med et træningsprogram.

De gode kostråd kender du sikkert, men har du i øvrigt brug for inspiration til, hvordan du bedst muligt får de gode kostvaner implementeret i din hverdag, så er der gode råd her.

Hold ud

Mange kender udmærket det der med at lægge stærkt ud i forhold til både motion og kost. Alt er godt, det virker, og – så holder det kun i fjorten dage.

Så tager de dårlige undskyldninger for ikke lige at få det overholdt over. Efter et par dage kan det hele også være lige meget, for nu er planen alligevel røget i vasken.

Sørg nu for, at det ikke går sådan næste gang. Undgå at blive skuffet over dig selv endnu engang.

Tricket er at lægge en plan, der er realistisk at holde. Du kender dig selv. Hvor udholdende er du? Hvad er realistisk, at du kan ændre – og holde? Det skal kunne holde på den lange bane. Ellers giver det ingen mening.

Læg en plan, der egentlig udfordrer dig for lidt til en start. Er du i stand til at følge din plan i en måned, så kan du sætte kravene op. Tro på, at det kan lykkes. Det er det første skridt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *