Sådan kan du forberede dig bedst til de mørke og kolde vintermorgener

Der er mange danskere, der er vilde med vinteren, mens der er andre, der knuselsker sommeren. Lige gyldigt hvad er det vigtigt, at man forbereder sig til begge årstider, da vejret pludseligt skifter, og bor man i Danmark, er det sjældent noget, som egentligt overrasker. Hopper du ofte på cyklen til og fra arbejde eller skole, så er det vigtigt, at du forbereder dig og din cykel til de kolde og mørke vintermorgener, hvor det kan være svært at vågne helt og egentligt også at se hinanden i trafikken.

Sørg for at du har styr på lygter og reflekser

Når man begiver sig ud i trafikken, er det vigtigt, at man naturligvis kender til de love og regler, der er. Derudover skal man også sørge for at orientere sig godt – både når man krydser trafikken, men også når man blot skal rundt omkring. Det er nemlig ikke altid, at alle følger reglerne, og det er derfor vigtigt, at man altid er på dupperne, hvis der skulle ske noget. På de kolde og mørke vintermorgener er ovenstående naturligvis vigtigt, men det er også alfa omega, at man sørger for at have styr på lygter og reflekser. På den måde gør man sig synlig i trafikken, og man kan derved nedsætte risikoen for uheld og lignende.

Det kan også være en god idé at køre med cykelhjelm

Selvom det ikke er lovpligtigt at cykle med hjelm, så kan det være en god idé alligevel. Om vinteren har man sværere ved at se hinanden i trafikken, hvorfor risikoen for at ende i et uheld er forhøjet, mens den naturligvis også giver dig en ekstra sikring, hvis der er glatte veje. Cykelhjelme findes i et hav af modeller, og du har derfor gode muligheder for at finde en model, der passer til dig og din cykel.