Sådan skærer du ned på slikindtaget

Der er mange af os danskere, der har en lidt for sød tand. Faktisk er vi blandt de folkefærd i hele verden, der er absolut mest glade for at spise slik. Man finder slik i utrolig mange butikker, og der er ofte lidt “lækkert” ved kassen. I dagligvarebutikker, kiosker, tankstationer og lignende er der altid tilbud på slik, og man bliver udsat for det rundt i sin færden i butikkerne. Men selv i byggemarkeder, IKEA og lignende kan man finde slik, og det er måske derfor heller ikke så underligt, at vi danskere spiser op mod 8 kilo slik om året. Dette er omkring dobbelt så meget som gennemsnittet i Europa.

Der findes nok ikke mange, der ikke er klar over hvor usundt slik er, det er nok også langt de fleste slikmunde, der gerne ville skære ned på forbruget. Det er dog ikke altid så let, som man lige skulle tro. At spise slik bliver nemlig hurtigt en vane, og det kan være at bryde en vane, især hvis man ikke erstatter den med noget andet. Her kommer et par gode råd til, hvordan du kan spise lidt mindre slik.

Alternativer til slik

Der findes alternativer til slik. Både i form af sukkerfrit slik og ikke mindst helt andre ting, som knækbrød der kan gøre det ud for chips, og gulerodsstave i stedet for slik. Sukkerfrit kan være et fint supplement, hvis man spiser et par stykker. Det er dog ikke noget man skal spise løs af i den tro at det er sundt.

Indfør regler

Hvis i kan skære ned på slikket, ved at indføre alternativer og lade vær med at spise så meget. Så er det godt. I mange tilfælde kan det dog være en rigtig god ide at indføre nogle regler. De fleste kender nok til fredagsslik, men det specielle ved dette forsvinder, hvis man spiser slik mange dage. Det handler om at gøre det at spise slik til noget specielt og ekstraordinært.