Sådan får du det bedste fibernet

Fibernet er den hurtigste levering af internet på markedet. Fibernet benytter lysledere, der giver et hurtigt fiberbredbånd. Er du i tvivl om, om du skal vælge fibernet, eller hvordan du får det bedste, så læs med i denne guide. Tag også testen længere nede, der fortæller dig, om du har hurtig internetforbindelse.

Er fibernet bedre end almindeligt bredbånd?

Fibernet er hurtigere, fordi der bruges en ny form for teknologi, der fører data hurtigere videre til forbrugeren. Bredbånd leveres via kobberkabler og giver en asymmetrisk forbindelse. Det betyder, at hastigheden på up- og downloads er forskellige ved bredbånd, hvor den er hurtigere og symmetrisk ved fibernet.

Kan jeg få fibernet?

Der bliver løbende udrullet fiberkabler i hele landet. Du kan via internettet undersøge, om der er fibernet installeret i dit område, eller om det er på vej. Du kan også kontakte den lokale udbyder, der både kan fortælle mere om fibernet, samt om det er hos dig eller er på vej. Alle kan få fibernet og omkring 800.000 danskere havde fibernet i deres hjem i 2021.

Hvorfor skal jeg vælge fibernet?

Du har måske også oplevet, at internettet halter efter, når I er flere i husstanden, der kobles på. I vil opleve et mere stabilt internet, hvis I har fibernet. Fibernet har en større kapacitet, der kan bære streaming, spil, mv. samtidigt. Det er et behov, der bliver løbende større som digitalisering af arbejde, dagligdagen og skolen kommer ind i vores hverdag.

Hvis du ejer ejendommen du bor i, vil det også være en god investering med fibernet. Huset bliver mere attraktivt ved salg, hvis der allerede er installeret fibernet.

Hvilken udbyder skal jeg vælge?

Fibernet udbydere har forskellige tilbud, samt opstartstilbud. Du finder en liste med de forskellige udbydere og deres oplysninger om pakkeløsninger her. Start med at lave en vurdering af, hvad du har behov for. Gå ind og læs om den enkelte udbyder, og kontakt dem for spørgsmål til deres pakker og til fibernet generelt.

Hvordan finder jeg ud af, om min internetforbindelse er god nok?

Om du har bredbånd eller fibernet, så test din hastighed. Testen fortæller dig, hvor stor båndbredde du har til rådighed på din internetforbindelse. Derudover kan du se, hvor hurtig din upload og download er og meget andet. Du vil blive introduceret for de forskellige termer på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *