Sådan bliver du klimavenlig

Der har lige været folketingsvalg, og en af de helt store debatter gik på miljøet, og hvad vi kan gøre for det. Debatten var todelt. Nemlig, hvad vi kan gøre gennem politik, og hvad vi selv kan gøre.

Her vil vi fokusere på det personlige ansvar, for du kan ikke gøre det store ved, hvad politikerne har tænkt sig at indføre af regler.

Spis mindre kød 

Du har sikkert allerede hørt det mange gange før. Vi spiser for meget kød, og det er dårligt for klimaet. Derfor kan du vælge at have kødfrie dage, eller du kan helt vælge at have dage, hvor du faster. Det er noget, som allerede bliver anset for sundt så hvorfor ikke kombinere sundhed med at passe på miljøet.

Hvis du har brug for meget protein, fordi du styrketræner meget, så kan vi anbefale, at du i stedet for drikker proteinpulver. Det er langt bedre for miljøet end kød. Så prøv nogle dage om ugen, hvor du lever som vegetar. Det er ikke så svært, som det lyder til.

Få en klimavenlig bolig

Vi bruger meget energi i vores hjem. Det er både for at varme den op om vinteren og så bruger vi en masse elektricitet for at lave i dagligdagen. Vi vil ikke råde dig til, at du slukker alle dine ting og aldrig igen laver noget.

I stedet kan du overveje at få solceller og en hustandsvindmølle. På den måde kommer din el fra din egen produktion. Hvis du producerer for meget el, kan du sælge det til andre. På den måde ender du med at blive meget klimavenlig, uden at du skal gøre andet end at installere disse ting.

Du behøver ikke engang tænke særlig meget over at skære ned på dit elforbrug, for der er intet galt med, hvor meget du allerede bruger, hvis du længe har haft fokus på det. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *