Sådan bliver du klar til skiferien

I de lange og ofte mørke vintermåneder i Danmark er mange fristet af, at tage mod diverse skisportssteder, og få rørt sig sammen med ens familie & venner. Der er ikke noget som at stå på ski dagen lang, for derefter at tage til afterskiing i slutningen af dagen og nyde en god middag med en kold øl i hånden, mens musikken og festen kører for fulde drøn.

At tage afsted på skiferie er nemlig for mange forbundet med at koble af fra hverdagens stress, og for en stund have det sjovt, samtidig med man faktisk også forbrænder en hel del ved det. Hvis du er typen, der kan have svært ved at planlægge din skiferie, og måske heller ikke helt ved hvilket udstyr, der er det rette at tage med, så kan du få et par gode tips her i artiklen, hvor der vil være en kort guide til hvad der er vigtigt at overveje inden man tager afsted på skiferien.

Dyrk motion mens du har det sjovt

Når man lige starter ud med at stå på ski kan det være ret vanskeligt at lære. For de fleste, er der nemlig en del finmotoriske elementer, der lige skal læres først, før man kan bevæge sig fra begynder bakken og over til de mere udfordrende skibakker.

Som i mange andre sportsgrene er det dog også vigtigt at have det rigtige udstyr med sig, når man tager afsted. Blandt andet er det vigtigt at få anskaffet sig de rigtige skibriller, der kan dække lidt for solens blændende lys, så ens øjne ikke bliver trætte, og man risikerer ikke at kunne holde fokus, mens man er på vej ned af en stejl skibakke med høj fart. Langt de fleste kan lære at stå på ski, men der hvor mange begår begynderfejl er, at de ikke har fået tilpasset og købt det rette udstyr til deres skioplevelser.

Hjemme igen efter ferien – frisk og genopladet

Som med mange andre typer af ferie, er man efter en skiferie totalt bombet med impulser, indtryk og ganske enkelt fysisk træt, selv efter blot en lille uge i de franske alper – eller et af de andre populære steder. Efter en god skiferie kan man være helt opløftet og klar på hverdagens strabadser igen, fordi man har været aldeles fysisk aktiv, slået sig løs til fest om aftenen, og samtidig fået en masse lys og energi til kroppen og sindet.

Så et godt råd herfra er faktisk bare: Se at komme i gang med at komme afsted på ski – din krop og dit sind kommer ikke til at fortryde det, tværtimod.