Præstér bedre med musik

Hvis du træner eller dyrker motion, er der en god sandsynlighed for at du gør det med musik i ørene. I hvert fald hvis du er, som vi danskere er fleste. Det skal du endelig blive ved med, for forskning viser, at man præstere op mod 15% bedre, hvis man er musik i ørene, mens man dyrker motion. Samtidig er der også en sammenhæng mellem hvor lang tid man kan præstere, da det føles mindre anstrengende, hvis man lytter til musik.

Hvilken musik er den bedste?

Et af de helt store spørgsmål er for mange, hvilken slags musik der er den bedste, og om der er noget, der har en bedre effekt end andet. Mens der er stor enighed om, at musik har en positiv effekt på ens præstation, så er der større uenighed om, hvad man bør lytte til, hvis man man vil præstere optimalt.

Hvis man dyrker motion, hvor man har en nogenlunde ensartet kadence, altså som i længere løb eller motionscykling, tyder det på, at det er en god ide at vælge musik, hvor der er en rimelig høj bpm (beats pr minut). På den måde falder man ind i takten og holder den. Det siger naturligvis nærmest sig selv, at dette hverken må været for højt (så man ikke kan følge med), eller for lavt (så man kommer i for lavt tempo).

Det er en god ide at have en masse musik med nogenlunde samme bpm, og ikke tilfældige sange, da hjernen kan have svært ved at abstrahere fra, at der sker et skift.

Hvor mange bpm

Du kan selv regne ud, hvor mange beats pr minute der er optimalt for dig. Løber du eksempelvis en kilometer på omkring 5 minutter, så vil det ca. svare til 170 skridt i minuttet, hvilket vil betyde at musik med 170 bpm, vil være det helt optimale at løbe til for dig. Du kan også vælge musik der er på halvt så mange bpn, da du også her vil finde en god rytme. På Jog.fm kan du finde sange der svarer til dette, hvis du ikke lige kan høre den slags – hvilket de færreste kan.

En anden vigtig ting er, at at man vælger det rigtige headset, der sidder godt og som ikke falder af, når man løber. På pricepusher.dk hvor du kan finde de bedste mobilpriser, kan du også finde sammenligning af priserne på gode headsets til at løbe med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *