Pensionist – Hold dig i form

Mange ser frem til en tid som pensionist, de tror at det er her livet rigtig begynder og nu er der tid til afslapning. Men sandheden er også at mange falder sammen og ikke får rørt sig nok i løbet af dagen. Det er et kæmpe problem da for lidt motion og dårlig kost har stor indflydelse på vores helbred. Det er derfor vigtigt at holde dig igang som pensionist og sikre et langt og rigt liv.

Gå daglige ture

Får du rørt dig nok? Du behøves ikke altid tage bilen, hvis du kan så tag cyklen op til byen og få lidt motion den vej. Det kan også bare være at gå en god lang tur i skoven med hundene. Der er så mange måder at få god motion på, det handler bare om at udnytte det og få gang i kroppen.

De daglige ture bør være en rutine for dig, det bør være noget som du sætter ind i kalenderen og så får gjort hver eneste dag. Der er ingen grund til altid at tage bilen hvis du kan cykle eller gå.

Tænk over kosten

Det er super vigtigt at du tænker over kosten, sørg for at spis så varieret som muligt og husk at få rigeligt med grøntsager. Få nogle faste måltider som fylder dig godt op og giver dig energi til at klare dagens gøremål. Uden god energi er det svært at tage de rette beslutninger, så vi vælger ofte de dårlige og bliver liggende på sofaen.

Undgå sukker så vidt som muligt, det gør intet godt for dig. Ofte giver det et hurtigt skud energi men når det er ude af kroppen har du det skidt og er mere træt end før. Lad din krop fungere på nogle gode mættende fedtstoffer og du vil føle dig meget mere tilpas.

Find en netværksgruppe til træningen

Det kan ofte være sævrt at hive op i sig selv og komme afsted, sådan har vi allesammen det. Men hvis man ved der står nogle og venter på en, så føler vi os mere ansvarlige og kommer lettere ud af døren og afsted. Det er derfor en rigtig god ide at benytte andre mennesker til at komme igang. Hvis du har en mor eller far som er pensionist og de gør det rigtig godt, så overrask dem med en lille gave. Se her gaver til mor og her gaver til far.

I din by kan du helt sikkert finde holdsport, vandreklubber og meget andet for pensionister, det er bare med at melde sig til, møde nogle nye mennesker og få rørt sig en masse. Det giver bedre humør og du får en bedre livskvalitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *