Kom ud og oplev den skønne natur

Er du en af dem, der elsker at tilbringe tid i naturen? Måske du gerne vil komme naturen lidt nærmere? Det kan man eventuelt gøre ved at tage en overnatning i telt eller under åben himmel. Tæl stjernerne, nyd naturens lyde og bevægelse. Det er selvfølgelig et must, at man har styr på grejet, så man kan sove godt og trygt.

Forskellige typer af liggeunderlag

Nu er det jo sjældent, at vi har rigtig varme nætter her i Danmark, så det gælder ikke kun om at ligge behageligt, men også om at ligge lunt, så man ikke rager en forkølelse til sig. Her vild et oplagte valg være at anskaffe sig et godt liggeunderlag. Et liggeunderlag er dog meget mere end blot et underlag, man sover på. Der findes mange forskellige muligheder, som vi vil gennemgå her:

  • Dun liggeunderlag
  • Fiberunderlag
  • Liggeunderlag til to personer
  • Luftmadrasser
  • Hovedpuder og tilbehør

Dun er kendt for sin gode, isolerende effekt. Dette er et blødt underlag, som isolerer godt, så man kan holde varmen. Da disse er lavet af kvalitets råvarer, så er det naturligvis ikke et discount underlag. Underlag af dun ligger ofte fra omkring 2.000 kroner.
Fiberunderlag er et oplagt valg til dig, der lider af allergi. Dette er nemlig lavet uden fjer. Fiberunderlag er også generelt lidt billigere end dem med dun. Priserne starter typisk fra lige over 700 kroner. Selvom der ikke er dun i disse typer, så er det ikke unormalt, at de kan isolere helt ned til -25 grader. Det vil med andre ord sige, at man kan bruge dem hele året rundt her i Danmark.

Det er også muligt at købe liggeunderlag, der passer til to personer. Disse er et rigtigt godt alternativ til kæresteparret, der skal ud og sove under stjernerne sammen.

Luftmadrasser af ordentlig kvalitet ligger typisk fra omkring 800 kroner. Den mest markante forskel mellem luftmadrasser og liggeunderlag er, at luftmadrasserne ikke har samme isolerende effekt. Disse er derfor ikke egnet til de lave temperaturer.

Når du køber et liggeunderlag, så vær opmærksom på, om der skal bruges luftpumpe til at puste den op, og i så fald, om den er en del af selve liggeunderlaget, så den ikke skal medbringes separat. Det er nemlig ikke kun luftmadrasser, der skal pumpes op.

Har du husket hovedpuden?

Husk også, at det vil være optimalt at have en hovedpude med. Her kan man også få nogle, der skal pustes op. Det gør det nemt at transportere dem, da de netop hverken fylder eller vejer ret meget. Man kan sagtens finde nogle anatomisk korrekte oppustelige hovedpuder, som er behagelige at sove med.

Husk reparations kit og eventuelt en pumpe

Af tilbehør, der kan være en god idé at have med, er reparations kit og pumpe. Pumpen er naturligvis kun nødvendig, hvis man har noget, der skal pustes op. Reparationskittet er guld værd, hvis der pludselig opstår en revne i underlaget. Her kan man reparere det, så det igen bliver lufttæt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *