Kom i form med padel

Mange mennesker drømmer om at komme i bedre form. Med en udbredt viden om hvor vigtigt det er for menneskekroppen at være aktiv, er der flere og flere der får øjnene op for nye måder, hvorpå man kan bevæge sig. Nye sportsgrene eller fitness tendenser opstår, eller gamle opfindelser får nyt liv, i kampen for en sundere tilværelse.

En af de nyere sportsgrene der får mere og mere popularitet herhjemme i Danmark, er padel. Læs med, og lær mere om denne sportsgren, og hvorfor den er så god til at komme i form med.

Kom med på padel bølgen

Padel er en ketcher sport som er mest udbredt i de spansktalende dele af verden. Det var også en spanskmand der opfandt denne sportsgren. Padel minder til forveksling meget om tennis, og det giver sporten et strejf af genkendelighed. Udover tennis minder denne sport også en smule om squash. Man kan sige, at sporten består 80% af tennis, og 20% af squash for at sætte det op på en letforståelig måde.

Selvom padel er en sport der spilles mest i de sydlige europæiske lande og Latinamerika, vinder den større og større popularitet herhjemme. Der er efterhånden mange tilhængere af sportsgrenen herhjemme, og der er derfor bygget flere padel spilleanlæg herhjemme. Der er derfor altså god mulighed for at prøve kræfter med denne sportsgren.

Sådan ser en padel bane ud

Det der gør padel til en spændende sportsgren er helt klart hvordan en padel bane ser ud. Det er heri at det bestemt er tydeligt at padel er en kombination af tennis og squash. Selve padelbanen minder på mange måder om en tennisbane.

Banen måler 10 gange 20 meter, og er delt af et net på midten. Det der gør banen anderledes og spændende at se på er, at de korte bagsider og et stykke af langsiden i forlængelse af bagsiden er dækket af en høj glasvæg. De øvrige vægge der omkranser padelbanen er dækket af et metalgitter, som holder løsflyvende bolde inde på banen.

Sådan spilles padel

Som tidligere nævnt kan man sige at padel er 80% tennis og 20% squash. Dette kan også ses i den måde selve spillet foregår på. Sporten spilles altid som double – altså med to spillere på hvert af de to hold –, og starter ligesom tennis med en serv. Hvilket hold der server går på tur efter hvert parti.

Når en spiller har servet, har bolden lov til at ramme jorden en gang på egen banehalvdel. Anden gang den rammer jorden skal dog være på modstanders side. Det sjove i padel er, når glasvæggene der omkranser banen, kommer i spil. Bolden har nemlig lov til at ramme glasvæggene på hele banen, når den først har været forbi og ramme jorden én gang.

Det er også tilladt at ramme metalgitteret en gang når bolden har rørt jorden – dog kun på modstanders banehalvdel. padel er virkeligt et sjovt spil at være med dig, da man skal være på dubberne for at kunne følge med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *