Hvorfor spiller vi sportsspil på vores computer – og hvorfor kan det være godt?

I vores hverdag, så har vi computere og spillekonsoller overalt. I hjemmet, på skoler, på biblioteker og meget mere – det er den digitale verden, som mange af os lever i.

Og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. En konsekvens af det, som vi har set, er dog, at mange nu spiller sportsspil såsom FIFA og Football Manager. Men hvorfor er det lige vi gør det? Og hvorfor kan det være godt for os?

At komme mere ind i spillet

Mange mennesker, som derude spiller sådan noget som FIFA, er engagerede i sport i forvejen. Eksempelvis, så spiller de allerede fodbold.

Netop her kan spillene være med til at gøre, at man kan komme endnu mere ind i sportens verden, og at man faktisk kan engagere sig mere. For dem, der har en stor passion for eksempel fodbold, så kan Football Manager lade dem udleve endnu flere drømme – og at udleve sin passion er altid en god ting.

Til dem, der ikke længere kan spille

Det sker desværre alt for ofte, at man som person får en skade af en art, som stopper en fra at dyrke sin yndlingssport. Og hvad end det er ishockey eller basketball, så er det ubehageligt – ikke kun fysisk, men også mentalt.

Og der skal slet ikke være tvivl om, at sådan noget også kan tære på en. Derfor er det at have spil som NHL-serien, for dem der elsker ishockey, kan være rigtigt sundt. Så har man nemlig et frirum, hvor man kan få lov til at komme ind i sportens verden igen, uden at skulle være tilskuer!

Spillene kan faktisk være gode for børnene

Mange af os vil rigtigt gerne have, at vores børn kommer mere ud at lege og dyrke sport. I denne digitale verden kan det være rigtigt svært – og netop her er det super godt at have disse spil.

For i virkeligheden, så kan sådan noget som Football Manager være med til at gøre, at børn bliver mere interesserede i fodbold. De vil faktisk gerne prøve det på egen krop, så at sige.

Her er det en fordel, at børn er så nysgerrige, for når de spiller disse spil, så vil de ofte gerne have mere. Og de har sjældent noget imod at komme udenfor, så længe det er for at kunne leve sig endnu mere ind i denne verden.

Flere fællesskaber om lidenskaberne

Man kan sige mange ting om de moderne computerspil, men én ting er sikkert – de er gode til at føre mennesker sammen.

For det vi ser mere og mere er, at rigtigt mange, som spiller eksempelvis Football Manager, går sammen med andre for at blive bedre til spillene og lære mere.

Og det er faktisk rigtigt sundt for os alle sammen. Det er godt at have et fællesskab om noget, som man går op i, for så er det fristed, hvor man kan snakke med andre. Det er godt psykisk og kan have mange positive indvirkninger!