Hvad er forskellen på osteopatisk og kiropraktisk behandling?

Oplever du smerter i muskler og led, er det som regel nødvendigt at opsøge en fagperson. Det er der rig mulighed for at gøre. Faktisk er der så rig mulighed for at gøre det, at det kan være svært at vælge den rette fagperson.

I mange tilfælde står valget mellem en osteopat og en kiropraktor. Det er dog ikke alle, der ved, hvorvidt de skal vælge det ene eller det andet. Er du også i tvivl om dette, kan du herunder blive klogere på, hvad forskellen er på osteopatisk og kiropraktisk behandling.

Hvad er forskellen?

Både en kiropraktor og en osteopat har fokus på at undersøge, diagnosticere og behandle smerter. Hertil er der også fokus på nedsat funktion i kroppen. I begge tilfælde er der især fokus på muskel- og skeletsystemet. Alligevel er der dog forskel på en osteopat og en kiropraktor.

Der er også en del ligheder i forhold til selve behandlingen. I begge tilfælde vil man f.eks. starte med at få en forståelse for patientens sygehistorie og smerter.

En kiropraktor er specialist i led og muskler, og vil derfor søge årsager til smerte gennem primært manipulation. En osteopat har derimod fokus på sammenhængen mellem det muskuloskeletale system (muskler, led og knogler), Cranio-sacrale og organerne.

Osteopati handler om at genoprette hele kroppen

Når en kiropraktor arbejder, er det med fokus på at genoprette et leds naturlige bevægelighed. Det er ikke det, der er i fokus for en osteopat. Derimod vil en osteopat have fokus på at genoprette funktionalitet i hele kroppen, hvilket vil ske som en sammenhængende mekanisme.

I begge tilfælde bliver der gjort brug af teknikker, der har ligheder med hinanden. Dog har en osteopat en bredere vifte af teknikker, da han eller hun arbejder både kranielt, visceralt (organ behandling) og med hele muskelskeletsystemet.

Vælg din osteopat med omhu

Er du f.eks. på jagt efter en person, der kan hjælpe dig med osteopati Horsens, er det vigtigt, at du vælger med omhu. Du skal nemlig sikre, at du ender med at vælge en person, der har stor erfaring og viden inden for området.

Heldigvis kan du finde mange dygtige osteopater i hele landet. Derfor kan du også finde nogen nær dig. Når du skal vælge, er det en god idé at undersøge vedkommendes renommé, inden du vælger. Det kan du lettest gøre ved at finde anmeldelser fra tidligere klienter på nettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *