Hvad er det bedste træningsudstyr hjemme?

Når det kommer til træning, skal man helst have noget ordentligt træningsudstyr. Vil man træne sig større, kan man nemlig ikke nøjes med øvelser der bruger kropsvægten. Det kan hurtigt blive kedeligt, og i flere tilfælde mindre effektivt. Men hvilket træningsudstyr skal man så investere i? Det kommer fuldstændig an på, hvad man gerne vil opnå. Lige meget om man træner efter størrelse eller vægttab, er der masser af redskaber til det.

Håndvægte eller vægtstang?

Rigtig mange vil foreslå at man investerer i håndvægte. Og det er en rigtig god ide. For dem kan man træne stortset alt med. Samtidig er de lette et tage frem og gemme væk igen. Dog bliver vægtstangen ofte overset. For denne er samtidig et fantastisk træningsredskab. Den kan ligesom den almindelige håndvægt blandt andet også bruges til at træne arme, skulder, bryst og ryg. Samtidig kan man også træne sine muskler på en anderledes måde. Man kan eksempelvis lave dødløft. Denne øvelse rammer især ryggen, ballerne og baglårene. Der er altså ingen øvelse, som kan erstatte dødløftet. Netop derfor er det fantastisk med en vægtstang.

Lige meget om man søger almindelige håndvægte eller en vægtstang, er der én ting man skal huske. Nemlig at finde justerbare vægte. Disse er nemlig meget praktiske. For det første er der plads til at stige i vægt. Samtidig kan man også ændre vægten alt efter hvilken øvelse man laver. Og det er bare nemmere end at skulle have fem forskellige sæt. Er det muligt, er en kombination af både håndvægte og en vægtstang super. Så har man lidt at vælge imellem. Samtidig giver det mulighed til mange forskellige øvelser, der vil ramme musklerne forskelligt. Det er nemlig vigtigt, at man ikke vænner musklerne til den samme øvelse med samme vægt.

Hvordan kommer man i gang med træningen?

Når man har fundet det rette træningsudstyr, er det bare at komme i gang. Ofte kan man være i tvivl om, hvordan man bruger det. Er dette tilfældet, er der mange muligheder for at lære. Man kan eksempelvis finde Youtube videoer, forums og lignende. Her er der utrolig meget hjælp at hente. For det handler i høj grad om, hvordan man udfører øvelserne. Lærer man dette, undgår man skader og får det meste ud af sin træning. Det hjælper ikke at investere i træningsudstyr for så at bruge det helt forkert.

Når man har lært at udnytte sit udstyr, kommer det næste skridt. Og det er nemlig kosten. For det kræver en solid kost, vil man få lidt størrelse på armene. Dette kan man også sagtens finde nærmest uendelig information om på nettet. Samtidig kan man også prøve sig frem. For det kan være individuelt hvad der fungerer. Både når det kommer til kost, men også træningen. Derfor skal man ikke bare følge andre blindt. For de gør det, de ved fungerer for dem. Har man måske et mål om at tabe sig, er det nok ikke vægte, man skal investere i. Så er der masser af andre muligheder som maskiner til at ro, cykle eller løbe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *