Husk at restituere ovenpå træningen

Træning og motion er en fantastisk måde, hvor vi kan få pulsen op og øge vores generelle sundhed. Du bliver måske selv helt høj, hver gang du træder ud ad døren, kun for at sætte dig på cyklen og suse ned i fitnesscenteret. Måske du løber, og sidder og tripper hele dagen, indtil du endelig må iføre dig dine løbesko, så du kan komme ud og få brændt noget krudt af. I begge tilfælde er det dog vigtigt, at du ikke presser din krop for hårdt, og også sørger for at restituere.

Øjeblikkelig hvile efter træning i sofaen

Restitution mellem træninger gør, at din krop kan komme sig over den belastning, som den er blevet udsat for. Det er ofte, når du kommer hjem, at du har mest lyst til at smide dig i den chaiselong sofa, slå benene op og så ellers flade lidt ud. Dette er en naturlig reaktion ovenpå en træning, hvor du har brugt din krop, og virkelig fået pulsen op. Dette kan hurtigt give ømme ben, som du føler, trænger til at komme lidt op. Dette er en meget afslappende måde at komme sig ovenpå træningen.

Hold også længere pauser, så kroppen kan restituere

At flade ud på din sofa, er dog en meget midlertidig restitution. Alt afhængigt af hvad du træner, og hvor intensivt det er, kan din krop have godt af at holde hele dages pauser mellem dine træningspas. Det er hårdt for kroppen, hvis du slæber den ned i et fitnesscenter syv dage i ugen, og så til 2-3-timers træninger om dagen. Giv derfor dig selv, og din krop, et velfortjent hvil en gang imellem. På den måde vil du også kunne yde endnu mere næste gang. Din træning kan nemt blive forværret, hvis du har overtrænet, og din krop ikke er tilstrækkeligt restitueret til at foretage den næste træning du tager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *