Har du brug for at komme væk hjemmefra?

At have problemer i hjemmet kan være en kæmpe udfordring. Hjemmet er det sted, man skal kunne føle sig tryg. Hvis den tryghed bliver brudt, kan det hurtigt føles som om, at man ikke har nogen steder man virkelig kan føle sig hjemme. NBU er et socialpædagogisk opholdssted, som tilbyder folk mellem 6-35 år et sted at være. Det kan både være folk som ikke har haft en særlig god opvækst, men også folk som lider af en sygdom som angst, ADHD eller spiseforstyrrelse. Opholdsstedet hjælper folk i gang igen, og hjælper dem med at opnå en positiv udvikling. De giver beboerne det frirum og det miljøskifte, som de har brug for. Herudover laver de en masse aktiviteter, hvor de lærer om en masse nyttige ting.

Pædagogik og personlig udvikling

Beboerne på stedet bliver støttet i deres individuelle udvikling. Der holdes samtaler, hvor dagens op- og nedture diskuteres. beboerne får en masse hjælp, som giver dem en genvinden lyst til at kæmpe. De lærer om hvordan de overkommer deres problemer, og hvordan de tackler dem på en produktiv måde. Der sættes realistiske mål, som opnås ved hjælp af viljestyrke og en masse støtte. Man får altså mulighed for at snakke om tingene, som de er, uden at føle sig til besvær – noget, som de har manglet.  

Kerneværdierne og meningen med projektet

Hele meningen med opholdsstedet er hjælpe folk, som har det svært. En af kerneværdierne er, at alle skal være i trivsel, og i en positiv udvikling. Denne udvikling får de en masse hjælp til – men i sidste ende er det dem selv, der med en masse støtte fra pædagoger og medarbejdere, overkommer deres problemer. Herudover er forældre og værger meget involverede i forløbet – det løses i samarbejde, så det på sigt kan blive en normal hverdag, når de kommer hjem.