Guide til dig, der er nybegynder på løbebåndet

Ønsker du for alvor at komme konditionen til livs, er løbebåndet din nye bedste ven. Både muskler, knogler, sener og led styrkes ved løbetræningen, og samtidigt er de raske ture ogsåmed til at afstresse og gøre dig gladere. Er du ny indenfor løb, er et løbebånd et godt sted at starte, da du meget bedre kan facilitere og kontrollere din træning. I det følgende får du nogle begyndertips, sådu kan fåmest ud af træningen påløbebåndet.

Husk at have styr på løbebåndets funktioner

En af de største fordele ved at træne påløbebåndet er de mange funktioner, der kan hjælpe dig med at holde overblik over din træning. Alt efter hvilket løbebånd du har adgang til eller måske overvejer at købe, medfølger der forskellige træningsprogrammer, som du kan benytte dig af. Disse kan være gode til at hjælpe dig godt i gang, sådu får en balanceret træning, der hverken over- eller underbelaster dig. Kan løbebåndet angive informationer omkring tid, afstand, hældning og brændte kalorier, bliver det endnu nemmere at holde øje med træningen. Derudover er minimum- og maksimumhastigheden også relevante at kende til. Som nybegynder er det især vigtigt at se på minimumhastigheden, da det ofte er en god idéat starte meget blødt ud.

Husk at variere træningen

Selvom løb er en effektiv motionsform, kan det for nogle ogsåhurtigt blive en lidt for ensformig måde at fåbevæget sig. Hører du til denne kategori, er det en god idéat variere dine løbeture. De lange ture er med til at styrke din udholdenhed, men de intense løbeture er effektive, når det gælder kalorieforbrændingen. Vælger du et løbebånd, der giver mulighed for hældning, kan dette ogsåvære med til at variere din træning, sådu føler dig tilpas udfordret.

Husk at starte blidt ud

Mange føler, at de får et bedre resultat ved at løbe sig helt udmattede påløbebåndet, men det er ikke helt sandt. Særligt som ny løber er det vigtigt at træne i et roligt tempo, hvor hele kroppen kan følge med og når at restituere. Udover musklerne skal ogsåleddene og knoglerne vænne sig til den nye form for belastning, hvilket tager længere tid end det tager blot at styrke musklerne. For ikke at overbelaste kroppen er det derfor bedst ikke at løbe mere end cirka 3 gange ugentligt til at starte med, hvor du gradvist øger intensiteten og distancen over mange uger.

Er du interesseret i at have et løbebånd i hjemmet, sådu nemmere og hurtigere kan komme i bedre form, såkan du læse information omkring dine lånemuligheder på nettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *