Guide: Sådan vælger du den rigtige foredragsholder

En foredragsholder kan være en nem måde at underholde og samtidig undervise publikum i et bestemt emne. Foredrag kan give stof til eftertanke og kan inspirere. De kan sørge for, at man tager tilbage til sit arbejde med nye redskaber, som jeg gøre ens arbejdere lettere og mere fornøjeligt. Det kan derfor være en god idé at booke et foredrag, når medarbejderne virker demotiverede eller afkræftede, så foredragsholderen kan få lyset tilbage i øjnene på dem!

Der findes dog mange forskellige foredragsholdere derude, og det kan være svært at vælge. Her har vi samlet nogle tips til, hvordan du finder den perfekte foredragsholder til netop dig og din virksomhed/institution/forening.

Vælg dit emne

Der findes foredragsholdere inden for mange forskellige emner – lige fra børn og unge til motivation og personlig udvikling. Det kan derfor være en god idé at fastsætte sig på ét bestemt emne, så man allerede fra begyndelsen kan skære en masse irrelevante muligheder fra. Jo mere konkret, du er med et emne, jo nemmere bliver det i sidste ende at finde en relevant foredragsholder. Mange foredragsholdere har deres standard emner og titel, som de taler ud fra og som kan passe på flere emner, men mange tilbyder også særudgaver, så du faktisk kan skræddersy et foredrag til lige netop din virksomhed og dine medarbejdere.

Erfaring er vigtig

I dag er der mange, der prøver at ”make it” som foredragsholdere. De mener alle, at de har erfaring, som gør dem i stand til at lære fra sig. Det er dog ikke altid tilfældet. Når det kommer til foredragsholdere, så er det – uanset emnet, de taler om – vigtigt at vedkommende har mange års erfaring med emnet. Hvis der for eksempel er tale om et foredrag om børn, er det vigtigt, at foredragsholderen også rent faktisk har erfaring med børn. Det er ikke nok, at vedkommende selv har børn og taler ud fra erfaringer som forældre (medmindre det selvfølgelig er et foredrag af forældre til forældre). Det er essentielt, at vedkommende har erfaring med mange forskellige slags børn, som er opdraget på forskellige måder. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *