Guide: 4 gode råd til at forbedre din kondition

Efter nytår ser fitnesscentrene en eksplosion i medlemstallene, for mange danskere beslutter sig her for, at det netop skal være i år, at der skal gøres noget ved konditionen. Det kan dog godt, når det kommer til stykket, være en stor udfordring at få vendt udviklingen, for det kræver mere end man tror at komme i bedre form – ikke kun at gå i fitness to gange om ugen.

Er du også en af dem, der gerne vil i bedre form i 2020? Så er du kommet til det rette sted, for her på siden giver vi dig fire korte, gode råd til at forbedre din kondition i det kommende år.

Kom ud at gå

En af de nemmeste ting du kan gøre for at tabe dig, er at gøre det til en vane at gå ture regelmæssigt. Optimalt set skal det være om morgenen, inden du har spist morgenmad – også selvom det i starten kan virke svært eller uoverskueligt at komme tidligere ud af fjerene. Sagen er den, at du forbrænder langt mere om morgenen, særligt inden du har fået nyt mad i maven, og så kan det blive decideret vanedannende at starte morgenen friskt ud med en god gåtur.

Tænk over, hvad du spiser

Du har med garanti hørt dette råd gang på gang – men det er fordi, der er noget om sagen. Når det kommer til vægttab, er det vigtigste nemlig ikke, om du kan løbe to eller ti kilometer, eller om du kommer afsted til træning fire gange om ugen. Derimod er den vigtigste faktor, hvad og hvordan du spiser.

Her taler vi ikke kun om, at der skal prioriteres grøntsager i kosten, men også i hvilken mængde du spiser. Det er et af de sværeste områder at komme i gang med, når man skal tabe sig, men du vil hurtigt se resultater, hvis du formår at skære ned på portionerne. Og så bugner internettet altså med lækre opskrifter på nemme og sunde retter, så du let kan finde inspiration. Det er typisk både nemt, billigt og hurtigt.

Søg inspiration på nettet

I forlængelse af ovenstående pointe kan internettet netop være en oplagt kilde til inspiration til vægttabet. Sider som ib.dk flyder over med gode råd, tips og tricks til at komme godt i gang med vægttabet, og det kan være en helt afgørende faktor. Her bliver du opmærksom på, at du absolut ikke er ene om at have det svært ved at komme i gang og afsted. Samtidig kan det være, at du lærer fra andre eller endda finder inspiration til gode øvelser, der kan laves i din egen stue, eller en opskrift, som du bare må prøve.

Det behøver ikke være så svært at tabe sig. Langt størstedelen af sådan et projekt handler om at skabe vaner i din hverdag. Når først du er godt i gang med vægttabet, og du begynder at se resultater inden for kortere tid end du havde regnet med, så vil det hurtigt blive en succesoplevelse. Hvem ved – måske er det en dag dig, der inspirerer andre!

Har du svært ved at komme afsted? Så kan du også overveje en motionscykel. Du kan læse mere om dem her.