Gode råd og tips til en sundere og mere overskudsagtig hverdag

Vi danskere har det godt. Men det ændrer ikke på, at mange af os har en meget travl hverdag – tværtimod. Det virker som, at jo bedre vilkår vi får, desto travlere og mere stresset bliver vi, hvilket egentlig giver meget god mening.

Mennesket er et relativistisk væsen. Det betyder, at vi der skal mere til at gøre os tilfredse, hvis vi har gode forudsætninger og betingelser for det gode liv. Vi har derfor større forventninger til os selv, hvilket resulterer i, at vi bliver nødt til at arbejde mere for at efterleve forventningerne.

Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, men i mange tilfælde betyder det, at vi negligerer vores sundhed og ikke har særlig meget overskud i hverdagen. Følg disse råd og få dette tilbage igen.

Få styr på dine gener

Mange af os, særligt mænd, har det med at negligere det, hvis vi fejler et eller andet. I stedet for at tage det i opløbet venter vi indtil, at det er så slemt, at der skal en stor behandling til, at genen bliver løst.

Det kan godt være, at du har travlt, men der er intet vigtigere end din sundhed. Dette gælder for eksempel også tandlægebesøg. Dem der virkelig har prøvet at have tandpine, glemmer aldrig hvor smertefuldt det egentlig kan være.

Derfor bør du gå til tandlægen jævnligt. Især hvis du begynder at mærke noget, der ikke bør mærkes i tænderne. Mange af behandlingerne, som for eksempel plastfyldninger, er ikke så slemme som mange gør det til, hvis det er det, der holder dig tilbage. Det er bare om at få det overstået og finde en kompetent tandlæge til gode priser.

Du bliver hvad du spiser

Det er en kæmpe kliché, men det er der ikke desto mindre en grund til, det er. Hvad du spiser betyder bare så helt ekstremt meget for dit velbefindende.

Det kan godt være, at du ikke altid har tid til at lave det komplette måltid med den helt rette fordeling af fedt, kulhydrat og protein og diverse mineraler og vitaminer, men så bør du i stedet benytte dig af forskellige former for kosttilskud.

Mange er helt fortvivlede, når de prøver at finde rundt i de uendelige mange guides og råd i forhold til, hvad man skal spise, og hvad man skal holde sig fra. Tit skaber det meget mere forvirring end gavn at blive rådgivet alle mulige steder.

Det er egentlig meget mere simpelt end som så. Hvis du spiser varieret og ikke for meget, vil du næsten med 100 procent sandsynlighed få alt, hvad du har brug for.

Motion

Motion er et andet element, der er meget svært at komme udenom, når vi snakker katalysatorer til overskud i hverdagen. Motion øger bare overskuddet som få andet.

Der er dog mange, der vælger det fra på grund af tidsmangel. Det er dog ikke den rette beslutning. Selvfølgelig tager det tid fra dine andre aktiviteter at dyrke motion, men den tid det tager, får du bare så mange gange igen i form af mere overskud og klarhed i dine foretagender.

I rigtig mange undersøgelser er det blevet vist, hvor meget 20-30 minutters motion dagligt gør for din effektivitet. Derudover er det også blevet vist, at 1 times intens motion giver dig et 7 timer længere liv. Det må man sige er godt givet ud.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *