Giv dit helbred et boost med et mørklægningsgardin

Hvis du overvejer at købe nye gardiner til dit hjem, og i særdeleshed, hvis du overvejer at købe nye gardiner til dit soveværelse, så bør du have mørklægningsgardiner med i overvejelserne. Der er nemlig rigtig mange fordele ved mørklægningsgardiner – og de kan faktisk bidrage med rigtig meget positivt til din hverdag.

Først og fremmest, er mørklægningsgardiner rigtig gode til deres primære formål; at blokere for sollyset. Dette er særdeles fordelagtigt, hvis du har små børn, der lettere bliver påvirket af lyset, men også bare generelt, hvis du har brug for en bedre nattesøvn. Om sommeren bliver det lyst tidligt, og det kan almindelige gardiner ikke blokere ordentligt for, hvilket kan risikere at påvirke din søvnrytme. Øjnene kan nemlig sagtens påvirkes af sollys, selvom de er lukkede, og det kan forstyrre søvnen.

En ordentlig søvnrytme er aldeles vigtig for vores generelle sundhed, og rigtig mange af os har ikke en regelmæssig døgnrytme. Det kan påvirke vores helbred i en negativ retning, og der er undersøgelser, der har bevist, at søvn er mindst lige så vigtig for helbredet som sund kost. Samtidig kan dårlig søvn og afbrudt resultere i vægtforøgelse, som kan føre til mange helbredsmæssige problemer.

 

Blokerer for lyd og lys – og mindsker energiforbruget

Selvom mørklægningsgardinet primært skærmer for lys, så er der altså også andre fordele ved det. Faktisk kan det også blokere for lyd. Det er bevist, at et mørklægningsgardin kan formindske udefrakommende støj med op til 40%, hvilket ikke er så lidt endda. Det er også noget, der er værd at have med i overvejelserne, hvis man er typen, der ikke kan sove for larm. Især om sommeren er dette også en fordel.

Den sidste fordelagtige funktion, mørklægningsgardinet har, som man måske ikke lige umiddelbart tænker over, er, at de er i stand til at holde på varmen, da de fungerer som en slags isolation i vinduet, der ellers er den helt store synder, når det kommer til varmeudslip. Samtidig kan de også holde varmen ude. Hér er altså en funktion, som man kan nyde godt af både sommer og vinter.

Der er altså enormt mange fordele ved mørklægningsgardiner, selvom navnet kun antyder en fordel. Du vil få en bedre søvn, hvis du investerer i et mørklægningsgardin, og samtidig vil du kunne nyde godt af de positive, helbredsmæssige følger, som den forbedrede søvn bidrager til. Især om sommeren, er der mange fordele ved gardinet. Det er eksempelvis et fremragende middel til et mere tempereret soveværelse, idét man kan blokere for solen i løbet af dagtimerne, så man undgår, at soveværelset er overophedet, når man skal i seng.

Du finder et stort udvalg af gardiner her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *