Fysisk velbehag med sund nattesøvn

At sove er den aktivitet, vi beskæftiger os med allermest i løbet af livet. Faktisk er det sådan, at de fleste af os sover mere end en tredjedel af livet – og derfor er det også vigtigt, at man får en god nattesøvn, hvor kroppen og sindet får tid til at hvile og slappe af efter arbejde og andre aktive aktiviteter. Og er man generelt fysisk aktiv i løbet af dagen, er denne hviletid endnu mere vigtig, end man lige skulle tro. Men hvordan sikrer man sig, at man får en sund og afslappet nattesøvn, og hvordan sikrer man modsat, at man ikke ligger og skader kroppen i løbet af natten. I artiklen her har vi fokus på, hvordan man enkelt kan sikre sig, at man ikke lider skade, når man sover om natten.

Vælg en støttende og komfortabel seng

Det første, man skal sikre, når man søger at få en perfekt nattesøvn, er, at man har en behagelig seng. Sengen er nemlig den, der sørger for, at du får den helt rette støtte i løbet af natten, hvor man hviler alle kroppens led og muskler. Og har man ikke en god og støttende seng, risikerer man, at man oplever ubehag og ømhed i sin krop og i særdeleshed ryg. En af de største syndere, når man oplever problemer i ryg og skuldre, er nemlig, at man ikke har en støttende nattesøvn – og dette ubehag og denne ømhed oplever man så efterfølgende i dagtimerne, hvor man ellers gerne skulle være i tip-top gamemode.

Forskellige sengetyper til forskellige behov

Når man er blevet afklaret med, at man skal have en ny seng, skal man have defineret, hvilken seng der virker bedst til netop ens behov. For selvom man måske i daglig tale taler om, hvornår en seng er god generelt, er der faktisk ikke nogen generelle retningslinjer, som man kan presse ned over hovedet på alle mennesker. Desto tungere man er, desto hårdere en seng skal man nemlig have, hvilket skyldes, at man ikke må synke for langt ned i madrassen, når man sover. Gør man det, risikerer man nemlig, at man får en usund holdning i løbet af natten, hvilket kan medføre, at man i dagtimerne vil opleve ondt i nakken og ømhed i ryggen.

Er man i tvivl om, hvorvidt man skal have en hård eller blød seng, kan man med fordel undersøge det hos den lokale sengeforhandler eller læse mere om det hos de forhandlere, der sælger senge online. Se blandt andet det store udvalg af senge i forskellige former og hårdheder hos bedrenætter. Se udvalget her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *