Få en bedre forståelse for dine smerter og gener

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Hvis du har døjet med smerter eller kroniske smerter, har du sikkert overvejet, hvordan de er opstået. Smerter kan opstå i stort set hele kroppen og kan være bundet i muskelsmerter, ledsmerter, betændelse og meget mere. Derfor er der sjældent ét svar på, hvordan smerter er opstået, og ligeledes er der desværre heller ikke ofte én løsning til at komme af med smerterne på.

Her kan du få nogle gode råd til, hvordan du kan lære dine smerter og gener bedre at kende. Ved at få en højere forståelse for, hvorfor, hvordan og hvor smerterne og/generne er, kan du nemmere håndtere dem både mentalt og fysisk.

Få en professionel vinkel på smerter, ubehag og behandling

Et uortodokst råd er at finde ud af, hvordan en læge eller anden ekspert ville se på dine smerter. Ved at få en grundlæggende viden om teorien bag smerte kan man typisk opnå en bedre indstilling overfor smerter og gener. Dette kan eksempelvis opnås med simulationstræning, som Optisafe er eksperter på. Simulationstræning bruges til medicinske studier, der både uddanner privat og offentligt ansat lægepersonale.

Med simulationstræning, der fokuserer på netop dit problematiske område, kan du få en bedre forståelse for, hvordan smerte ser ud ”udefra”. Dette kan give dig muligheden for og evnerne til at se mere objektivt på dine smerter, hvilket for nogle gør det nemmere at håndtere smerter.

Opsøg smertebehandling, der er tilpasset dine smerter

En almindelig massage kan få muskelsmerter til at slappe af, og et varmt omslag om et overbelastet led kan absolut hjælpe på kort sigt. Døjer du dog med kroniske eller længerevarende smerter og gener, er det dog vigtigt, at du leder efter løsninger, som er langsigtede.

Nogle smerter kan minimeres eller helt fjernes, hvis blot de håndteres ordentligt. Derfor er det vigtigt at have nogenlunde styr på dine egne smerter. Dette kan du opnå med eksempelvis kronisk smertebehandling hos Smertefri Bevægelse. Med ekspertise i baghånden bliver det selvfølgelig nemmere at komme igennem behandlingen, men også at opnå en vis grad af selvstændighed, som mange patienter med kroniske smerter føler, at de mister.

Lær at leve med risiko for smerte

Helt til sidst skal det også nævnes, at et liv uden smerter ganske enkelt er umuligt. Der vil altid kunne opstå mindre gener eller større skader, og derfor er det vigtigt at acceptere med sig selv, at smerter er en del af livet.

Lider du af kroniske smerter, er accept et vigtigt skridt på rejsen. Accept behøver dog ikke være et negativt nederlag; en stor del af accept er også at forstå, at ens liv stadig kan forløbe nogenlunde som vanligt (alt efter intensitet af den kroniske smerte).

Oplever du smerter i forbindelse med en helingsproces efter en skade, er det vigtigt, at du holder fast i rådgivning fra professionelle, så du på fornuftig vis kan komme igennem dit forløb.