Er du bange for, at nogen bryder ind i dit hjem? Få styr på dit alarmsystem

Det er normalt at få skiftet låse, efter du har haft indbrud, da både låse og døre nemlig kan have taget skade i processen, men faktisk kan det også være en god idé at få skiftet låse præventivt, da det kan øge sikkerheden i dit hjem, hvis du har en bedre lås.

Indbrud i Danmark

I Danmark bliver der anmeldt i omegnen af 30.000 indbrud om året. Det svarer til at cirka en procent af alle danske boliger, bliver udsat for indbrud i løbet af året, og selvom antallet af indbrud har været stødt dalende siden 2011, er det altså stadig et højt tal.

Ligeledes er indbrudstallet i Danmark markant højere end det er i andre skandinaviske lande. Med over 1600 indbrud om året, er København en af de hårdest ramte kommuner i landet. Den eneste anden danske kommune, der i 2019 havde over 1000 indbrud, var Aarhus.

De tal hænger dog sammen med, at det er to af landets allerstørste kommuner. Hvis man ser på forholdet mellem antallet af indbrud og indbyggere, så ender ingen af kommunerne dog i top ti over de hårdest ramte kommuner.

Det kan du gøre for at undgå indbrud

Det er altid en god idé at få ordnet dine låse og døre, men ofte kan det være en god idé at få installeret i en alarm. Alarmer kommer i mange udgaver og ofte kan du få både indbrudsalarm og røgalarm i en samlet løsning.

Låsesmeden Securetec kører i hele København og omegn, og den alarm de installerer kobles til din smartphone via en app, så du kan overvåge dit hjem. Hvis du samtidig har installeret smart-pærer i dine lamper, kan du også styre dem gennem den smarte alarmapp. Det eneste alarmen kræver er strøm og en internetforbindelse.