Er det godt at bruge kosttilskud?

For mange er svaret på dette spørgsmål et entydigt nej. Men der er nogle fordele at finde ved at bruge kosttilskud, som mange muligvis ikke tænker over. Kosttilskud er faktisk en stor del af danskernes hverdag og vi har kosttilskud til alt lige fra koffein (ja, det vidste du måske ikke, men det går per definition under som kosttilskud) til proteinpulver. Men hvad er fordelene og ulemperne ved at bruge kosttilskud?

Godt til at få det nødvendige spektre inden for ernæring

Kosttilskud er jo kosttilskud til ens egen kost. Derfor er det også en fordel for dem med allergier for bestemte madvarer, der går de ikke får alle de nødvendige aspekter af ernæringsstoffer. Det kunne eksempelvis være at havde en fiskeallergi – eller hvis du bare ikke bryder dig om fisk -, at det vil være en fordel for dig at spise fiskeolie, der giver de vitaminer, som du ellers ville have gået glip af. Hvilket er hele meningen bag kosttilskud, er at du kan få et nødvendigt tilskud til din sædvanlige kost. For det er med til at får alt hvad din krop skal bruge til at kunne fungere optimalt. Og der er mange steder hvor du kan købe dine kosttilskud, du kan eksempelvis gå ind på https://dinwellnessguide.dk, hvor der er et væld af forskellige kosttilskud, du vil kunne finde.

Kosttilskud kan være gode til vægttab

Der findes rigtig mange kosttilskud, der hjælpe dig til at opnå din ideelle vægt. Det er i form af slankedrikke m.m. der vil være med til at du får en større mæthedsfølelse og derfor ikke har den helt store appetit. Så hvis du har planer om at skulle tabe dig inden for den kommende tid, kan det være at du bør vende hovedet imod kosttilskuddene. Men du skal sørge for at være varsom, og hvorfor vil du høre i næste punkt.

De kan være ineffektive

Der findes utallige af slanke produkter såsom det kendte Nupo, hvor du skal indtage en skrækkelig smagende pulverdrik, som skulle ”hjælpe” dig med at rasle kiloene af. Slanke produkterne spiller alle sammen på hvordan du kan tabe dig x antal kilo i løbet af en måned, hvilket de sikkert også gør, hvis du holder dig religiøst til deres anbefalinger. Og selv hvis du gør dette, vil du sikkert opleve hvordan du lige så stille bliver tappet for energi, og derfor ikke kan fungere på daglig basis. Derfor skal du også være varsom, når du køber kosttilskud og undersøge dem nøje, hvis du eksempelvis skal slanke dig.

Man kan hurtigt få et overbrug af kosttilskud

Det er måske et viderespil af det ovenstående punkt, men dette er mere rettet imod unge fyre, som tager utallige af proteindrikke for at tage en masse muskelmasse på. For der er mange tegn på at det slet ikke er nødvendigt med proteinpulver, hvis man kun træner en gang dagligt, da man vil modtage den nødvendige mængde proteiner gennem den daglige kost. Faktisk har det vist sig, at det kun er nødvendigt for sportsudøvere der træner flere gange dagligt. Derfor er der faktisk ikke noget grundlag for at tage kosttilskuddet i første omgang. Selvom det er en viden mange besidder, er fortsat flere og flere unge, der mener det er en nødvendig del af træningen. Fordi de misforstår hele princippet bag kosttilskuddene, og det er blot et eksempel på, hvor danskerne overforbruger kosttilskuddene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *