En sund livsstil giver dig energi i hverdagen

Det kan godt være, at du vidste det i forvejen, men hvordan du kommer i gang med at få en sundere livsstil i praksis, er måske en anden sag. Hvis du oplever, at du tit er træt på og efter arbejde, og ikke har meget overskud, da tyder noget på, at du er kommet ind i en dårlig rytme i forhold til motion og kost.

Tænker du dig om en ekstra gang, så synes du formentligt, at det er død ærgerligt, at du spilder din tid og ikke får lavet de ting, som du gerne ville. Hvis du vil have overskuddet tilbage, så kan sundere kost og motion hjælpe dig. Det koster dig ikke mange penge – faktisk vil du nok spare penge, hvis du i forvejen har tendens til at købe færdigretter og takeaway.

 

Start stille ud

Der er mange mennesker, som har tendens til at gå all-in, når de vil leve sundere. Og det er naturligvis en god indstilling at have, men overvej også, hvad der er realistisk for dig. Er det realistisk, at du skifter alle måltider ud med grøntsagssmoothies, og du løber 10 kilometer hver dag? Det er det ikke for de fleste – slet ikke i længden. Og hvis målet er at opnå mere energi i hverdagen, handler det om at tænke langsigtet. Ovenstående urealistiske mål, vil kun være en kort fornøjelse. Og så har du problemet om nogle måneder igen.

 

Derfor er det vigtigt at tænke: et skridt ad gangen. Hvor synes du, at du oplever udfordringer i hverdagen? Får du for eksempel ikke noget særligt til morgenmad eller frokost, og der er på den bekostning ingen energi om eftermiddagen til motion eller andre gøremål? Da ender mange også i slikposen om aftenen på sofaen. I det tilfælde skal du fokusere på bedre måltider tidligt på dagen, for de er med til at give dig energi til resten af dagen. Du kan for eksempel spørge, om der er mulighed for frokostordning på arbejdet, så du får ordentlig mad. Klik her for mere information om det. Ellers skal du måske fokusere på at lave noget spændende og sund til morgenmad.

 

Alt motion er god motion

Gør andre handlinger, end dem du er vant til, og som indebærer motion. Det kan være at tage trappen i stedet for elevatoren, en halv times havearbejde om ugen, gå en tur på 15 minutter efter aftensmaden eller andet. Det er en start. Og frisk luft kan gøre underværker i forhold til at få energien tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *