Det er sundt at cykle

Hvis du ikke allerede var klar over det, er cykling meget sundt. Det er ikke blot motionen i sig selv, men måden man får rørt sig på.

Blodcirkulationen er god for krop og sind, der sikrer dig enten den gode start på dagen – eller aktivt bidrager til en sundere livsstil, som øger dit daglige overskud i hverdagen. Det gode ved cykling, er at alle kan være med – ligegyldigt niveau, køn eller alder er der plads til os alle sammen.

Læs hvilke fordele der reelt set er inden for cykling. Vi har på Sundscience.dk udvalg tre af mange.

Øg dit energiniveau

Nu har vinteren ramt Danmark, og det er blevet væsentlig koldere udenfor end vi har været vant til længe. Ligeledes er det også blevet mørkere, og for nogle måske sværere at kommer ud af sengen om morgenen. Med en sløv start på dagen, vil det påvirke ens energiniveau resten af dagen. Netop derfor skal du vælge at tage cyklen til og fra på arbejde hver dag. Når man cykler udløser kroppen dopamin, som netop fører til mere energi. Dette sker også ved et moderat tempo, som er positivt for os der ikke ønsker at køre stærkt, men blot for at få en god start på sin dag.

Du træner dine muskler mere end du forventer

Det er ikke kun dine ben du træner, når du cykler. Du styrker i høj grad også din core, sådan du bliver stærkere omkring ryg/ læn/ mave. Ligeledes træner du din balance og koncentration, da cykling kræver din fulde opmærksomhed hele tiden.

Bedre blodomløb

Flere forskningsresultater har vist, at cykling har forbedret hjerte og blodomløb på rigtig mange ryttere. Ligeledes resulteret i et lavere blodtryk, samt forbedring af kolesteroltal – og ikke mindst en bedre kondition.

Vi håber at nogle af ovenstående argumenter kan få dig til at vælge cyklen, frem for bilen når du skal på arbejde. Det er en rigtig god idé ikke kun at lokke dig selv i sadlen, men har du eksempelvis børn, er det ligeså sundt for dem, som det er for dig at komme ud at motionere lige fra morgenstunden.

Oplev et højere energiniveau i disse kolde vintermåneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *