Brug ergonomiske hæve-/sænkeborde for din krops skyld

Rigtig mange mennesker sidder ned foran computeren, når de er på arbejde – og rigtig mange mennesker døjer med de problemer, der følger med. Det kan være smerter i nakken, ryggen eller andre steder. Grunden til dette er typisk, at man ikke sidder ordentligt, når man arbejder, og generelt, at man sidder ned for længe. Der er dog mange ting, man kan gøre for at komme problemerne til livs. Først og fremmest bør man have en stol, der kan indstilles, da en god, ergonomisk stol hjælper med at understøtte kroppen, så man ikke får ondt, fordi man overanstrenger sig.

Noget andet, og helt essentielt, man kan gøre, er at anskaffe sig et hæve-/sænkebord, der kan indstilles og justeres i højden. Det betyder, at man kan stå op at arbejde, hvilket kroppen har rigtig godt af. Når man sidder ned i for lang tid ad gangen, har kroppen sværere ved at føre ilt rundt i kroppen, hvilket kan betyde at man bliver sløv. Samtidig er det heller ikke naturligt for ens krop at sidde stille i så lang tid ad gangen – og slet ikke foran en computerskærm.  Man risikerer nemlig at få forskellige problemer, såsom smerter og sløvhed, hvis man sidder ned for længe. Især ryggen, lænden og nakken er steder, der er følsomme over for den slags.

Et ergonomisk hæve-/sænkebord kan være løsningen

Selvom vi, når vi sidder ned og arbejder, ofte rejser os for at hente kaffe eller noget andet, så kan det være rart at kunne skifte stilling fra siddende til stående uden at skulle forlade det, man er i gang med at arbejde på. Det er sundt for kroppen, og derfor anbefales det, at man altid har et hæve-/sænkebord, hvis man arbejder på et kontor.

Man skal være opmærksom på, at man skal have et hæve-/sænkebord, der automatisk kan hæve og sænke bordet. Det skal altså være eldrevet/hydraulisk, og det statistikken viser, at det ellers ikke bliver brugt. Disse borde er ofte dyrere, end et ’hånddrevet’ hæve-/sænkebord, men pengene er altså godt givet ud, hvis man tænker på, at man sidder ned og arbejder omkring 8 timer om dagen minus pauser. Altså, er det utroligt lang tid, man tilbringer siddende, i løbet af sin karriere, og derfor anbefales det, at man køber et hæve-/sænkebord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *