Brug æteriske olier til din skadede hovedbund

Rigtig mange danskere døjer med en hovedbund, der har set bedre dage, og som skaber irriterende kløe og skæl, der kan sætte sig i tøjet. Hovedbunden er en relativt sårbar del af huden, og der skal ikke ret meget til at ændre på den naturlige balance, der er omkring hovedbunden. Derfor betyder et stort forbrug af shampoo og andre hårmidler ofte, at hovedbunden bliver skadet, og derfor bør man undersøge muligheden for at skære ned på disse, når man kan.

Herudover kan det være en rigtig god idé at benytte sig af en æterisk olie som f.eks. Tea Tree olie, hvis man allerede har hudproblemer, man ikke kan komme af med.

Naturlig olie – naturlig heling

Irriteret hud, der evt. har skæl eller eksem, kan skabe megen kløe, der kan være til stor gene i det daglige, og her kan gode råd være dyre, hvis man har prøvet lidt af hvert for at komme kløen til livs. Her kan de æteriske olier være en rigtig god investering, da en olie som f.eks. Tea Tree har vist sig at have anti-bakterielle egenskaber, der bl.a. er med til at lindre generne fra eksem og irriteret hud. Dette gælder både for huden på kroppen og i hovedbunden, og der er ingen tvivl om, at naturlig olie kan bruges til naturlig heling og lindring af de problemer, man måtte have.

Særligt Tea Tree olie fra Australien får meget stor opmærksomhed, når det kommer til lindrende egenskaber, og det har siden tidernes morgen været brugt til netop dette. Hvis du er nysgerrig på denne mirakel-olie, så læs mere om Tea Tree Oil på linket her.

Brug naturlig shampoo med æterisk olie

Hvis du gerne vil have en løsning, der ikke nødvendigvis ændrer voldsomt meget på dine rutiner i hverdagen, så kan det være en god idé at skifte den traditionelle shampoo ud. Traditionel shampoo indeholder masser af sæber, der kan være meget hård ved huden, og derfor er en naturlig variant at foretrække, hvis du har hudproblemer. Her er det heldigt, at mange af de naturlige shampooer indeholder de førnævnte æteriske olier, og du kan f.eks. derfor skifte til en Tea Tree shampoo, hvis du gerne vil have en nem måde at holde hovedbunden ved lige.

Det kræver ikke nødvendigvis store evner eller lang tid at holde hud og hår ved lige, og de små ændringer, man laver i hverdagen, betyder en masse på lang sigt. Naturlige shampooer og brug af æteriske olier kan modvirke en masse hudproblemer, og det kan være med til at reparere din skadede hovedbund.