Bring familien sikkert hjem med et alkometer

I dette blogindlæg vil jeg dele ud af en fantastisk erfaring, som har gjort mig. Jeg kan altid bringe min familie sikkert hjem, også selvom jeg har fået et glas vin!

Min familie består af min kone, vores 2 børn på 8 og 10 år og jeg. Vi er en helt gennemsnitlig familie, hvis hverdag består af en fast rutine med arbejde, hentning og bringning af vores børn og almindelige huslige pligter. Når weekenden endelig viser sig er både børn og voksne trætte, og det er blevet tid til samvær med familien.

Vores familie sætter stor pris på at tilbringe vores weekender i samvær med venner og familie. Med weekend hører der altid god mad til. Vi går derfor meget op i at bruge nogle hyggelige timer i køkkenet, for at skabe en god middag for både børn og voksne.

For at gøre smagsoplevelsen bedre, er det altid at foretrække at tilføje et godt glas vin til maden. Men vi står også altid med problematikken om, hvem der skal køre hjem.

For et par måneder siden havde vi et vennepar og deres børn på besøg. Denne aften stod også på god mad, brætspil og vin. Efter det første glas vin, tilbød vi dem et ekstra glas. Da de var i bil, spurgte vi naturligt ind til, hvem af dem, der var aftenens chauffør. De kiggede begge smilende, mens kvinden tog en lille sort boks op af hendes taske.

”Har i aldrig hørt om et alkometer? Den måler hvor meget ens promille er på, og vi kan derfor løbende holde øje med, at vi ikke får for meget alkohol indenbords!”

I kan næsten forestille jer to ansigter, som tydeligt indikerede, at vi troede, at et alkometer kun var et apparat politiet havde adgang til. Vi var selvfølgelig meget begejstrede, da vi fremover begge ville have muligheden for at tage et glas vin, når vi selv var de kørende.

Vores vennepar introducerede os for den webshop, hvor de havde købt deres alkometer. På siden er det muligt at finde et alkometer, som passer netop til ens egne individuelle behov og i prisklasser hvor alle kan være med! Få dit eget alkometer her: https://www.homecare.dk/shop/alkometre-10s1.html

Jeg ved af erfaring, at der er rigtig mange som ikke mener, at de har et behov for at anskaffe sig et alkometer. Mange mener at de har helt styr på, hvor mange genstande de kan drikke og samtidig være i stand til at køre bil. Derfor vil jeg opremse nogle af de vigtigste informationer om alkohol:

  • Alkohol har ikke samme virkning fra gang til gang. Det er meget vigtigt at være opmærksom på, at din krop ikke reagerer ens hver gang du indtager en bestemt mængde alkohol. Promillen er altså afhængig af flere faktorer!
  • Som hovedregel kan en mand tåle mere alkohol end en kvinde. I takt med at mænds muskelmasse er større end kvinders, har alkoholen en større mængde væske at fordele sig i. Mængden af alkohol i blodet er derfor mindre hos mænd. Indtager en kvinde på 60 kg. samme antal genstande som en mand på 100 kg., vil kvindes promille være det dobbelte af mandens.
  • Leveren nedbryder alkoholen med en konstant hastighed. Hastigheden er afhængig af din kropsvægt. Din lever kan nedbryde cirka 0,1 g alkohol/kg legemsvægt/timen. Har du derfor en kropsvægt på 80 kg., vil du nedbryde 8 gram alkohol i timen.
  • Du må ikke køre bil med en promille højere end 0,5. Det kan have fatale konsekvenser, hvis du sætter dig ind i en bil med en promille på 0,5 eller højere. På det tidspunkt vil dine øjne have sværere ved at fokusere og omstille sig fra lys til mørke. Derudover vil din synsvinkel være indsnævret. Ikke nok med det, så er din evne til at opfatte situationer samtidig med at du udfører præcise bevægelser være svækket markant.

Du kan undgå alle de risici og usikkerheden om hvad din promille ligger på, ved blot at anskaffe dig et alkometer. Det betyder i hvert fald meget for mig, altid at kunne bringe min familie sikkert hjem! Det kan du også, anskaf dig et alkometer her: https://www.homecare.dk/shop/alkometre-10s1.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *